Varför är det viktigt att förstå Integumentary systemet ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-23
Det Integumentary systemet försvarar ett djurs kroppsliga integritet --- --- helheten från skador. Den består av hud, hår, naglar, klor, hovar, horn, fjädrar, fjäll, svettkörtlar och nerver. Det är en oumbärlig följeslagare på livets resa, det är en vän värt att veta väl

Semi-bo Armor

Integumentary är semi-levande rustning. Den härrör från flera lager av döda celler --- --- keratinocyter härdad av proteiner tätskikt keratin i en stark barriär. De närmare ytan, desto mer keratiniserad och starkare de är

Basic skyddande lager. I korthet

Detta pansar är uppdelad i flera grundläggande lager. Kort sagt, dessa är: den epidermala yttre lagret av olika typer av keratinocyter, desto lägre dermal skikt av blodkärl, bindväv och nerver, och det innersta lagret av subkutan vävnad som lagrar fett, behålla värmen och avleda invärtes skada.

Guardian mot invasion

Huden är den största delen av Integumentary systemet . Selektiv permeabilitet , absorberar det endast vatten och vissa näringsämnen . Alla andra organismer , kemikalier och strålning hålls ut , om inte huden punkteras eller skadlig vinster ämne inresa via en annan öppning .

upprätthållaren av Homeostasis

upprätthålla den inre förutsättningar för liv --- --- homeostas är en viktig uppgift för Integumentary systemet . Reglering blodflödet till svettkörtlarna upprätthåller denna jämvikt . När värme behövs , blodkärl smala , förkortas svettning och behålla värme . Om kylningen är nödvändig , blodkärlen vidgas , vilket ökar svettning att kyla kroppen via avdunstning av svett .

Andra homeostatisk processer regleras av Integumentary systemet inkluderar vätskeretention, absorptionen av näringsämnen och syntes , och bortskaffande av vissa avfall .

Taktila fönster mot världen

väsentlig information om beröring , tryck , smärta , värme och kyla tas emot av receptorer inrymt i dermis . Utan dem skulle vår förståelse av vår omgivning vara starkt begränsad och vi skulle vara mycket mindre medvetna om vår värld och mer känslig för skador .

Solitary Soldier

Förstå Integumentary systemet påminner oss om dess fördelar , begränsningar och enorma värde . Det är det enda vi får , och är verkligen värt att veta och vårdande .

Previous:nothing Next:mineralolja substitut

Relaterade artiklar


 • hur man får affärer för hemtjänsten
 • familjeplanering kliniker i White Marsh
 • urinblåsan problem efter en hysterektomi
 • Gardasil skott & graviditet
 • vad är orsakerna till tjockleken på bröstvävnad?
 • följder för hälsan skakat baby syndrome
 • skadliga effekter av strålning till ett mänskligt embryo
 • hur man ser yngre ut än din verkliga ålder
 • hur man : sänka ditt kolesterol med : avokado fett
 • hur man får ett försäkringsbolag att betala för infusioner vitamin C
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com