Vilka är fördelarna med personlig utveckling?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-26
Personlig utveckling är viktigt eftersom det hjälper till att bygga ditt självförtroende och utmanar dig till framsteg andligt, psykiskt, ekonomiskt, socialt och känslomässigt. . Det kan ibland vara smärtsamt. Om du kämpar med konstant ilska eller irritation, kan det vara svårt att erkänna att ditt beteende blir destruktivt. Men när det kommer till den punkt när familj och vänner känner att de inte kan diskutera hur de känner med dig, kan det vara en indikator på att du utanför behöver hjälp av en kurator eller en präst för personlig utveckling.

Nya möjligheter

När man växer som människa , skapar du nya möjligheter . Anta att du haft en lång karriär inom förlagsbranschen , men du har nyligen märkt en brist på positiva influenser för barnen i din kommun . Du utvecklar en önskan att hitta ett sätt att förbättra sina liv så du bestämmer dig för att starta en ideell byrå som kommer att fokusera på rekrytering mentorer för barn , eller du hitta ett sätt att använda din publicering erfarenhet för att gynna dessa barn . Detta är personlig utveckling , eftersom du lär dig att se ditt liv som ett fartyg av service till andra.

ökar din Relationer

känslomässiga tillväxt förbättrar dina relationer. Till exempel, om du gillar att ha kontroll över en massa saker men din partner känner att du inte ser hans eller hennes sida i vissa frågor, kanske du inser att du alienerande din partner. Genom självrannsakan och utveckla en ny inställning, ditt förhållande är spänning minskar och du växer som människa.

Fosters Ödmjukhet

Du kan också lära sig ödmjukhet. När du accepterar att du inte är perfekt och att du kommer att misslyckas hela livet, blir det lättare att övervinna dina misstag och lära av dem. Det ingjuter också i dig medlidande med dem som gör samma misstag du en gång gjort. Slutligen, när du har ödmjukhet som ett resultat av personlig utveckling, du lär dig att älska dig själv mer trots dina brister.

Hjälper till att utveckla Löptid

känslomässig mognad är en annan fördel med personlig utveckling. När du lär dig att ta ansvar för dina handlingar och inte skylla på andra, eller när du väljer att disciplin själv och fördröja omedelbar tillfredsställelse för långsiktiga mål, du visar att du har vuxit personligen och att du kan möta framtida hinder med tillförsikt.

Previous:nothing Next:skadliga effekter av mineralolja

Relaterade artiklar


 • hur och 10 sätt att överleva blues artrit vintern
 • Vilka är orsakerna till värmevallningar och överhettning ?
 • hur man undervisar friska barn
 • hur man vet hypotyreoidism symptom
 • Vilka mediciner kan en ammande mamma ta
 • objektiv egenskaper
 • lavendel handtvål
 • skillnader i mäns och kvinnors olika organ
 • hur man kan hyra ett hem arbetstagarnas hälsa och sjukvård
 • hur du kan trösta en kinkig nyfödd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com