Vilken typ av stol är bra för någon som har balansproblem ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-09
Fallolyckor är den vanligaste orsaken till skada dödsfall bland personer över 65, enligt National Centers for Disease Control. Tillfälliga eller kroniska problem balans blir statistiskt vanligare som du ålder, men människor i alla åldrar kan uppleva balans problem på grund av skada eller sjukdom. Att hitta rätt stol för förlust av balans kan hjälpa dig eller din älskade en upprätthåller en oberoende rörlighet

Basic Stol Properties

En bra stol för en person med balansproblem ska vara stabil och stillastående. När du säkerhetskopierar till en stol sits, vill du inte stolen att vingla eller bild, eftersom dessa motioner kommer bara att förvärra din balans frågor. Välj därför en stadig stol, en som är rätt storlek för din kropp typ, och en som är tung nog att stå stilla då du sätter dig ner, eller placeras i ett hörn där det inte kan vika. Stolen bör vara tillräckligt hög för att fånga dig bekvämt och stabilt som du böjer knäna. En stol bör också vara tillräckligt högt för dig att stå upp så lätt.

Hip-barnstol

Flera företag göra stolar som är högre än den vanliga matsalen stol eller fåtölj. Sitsen är placerad vid höften nivå, vilket gör sitta ner och reste sig upp från stolen lättare för en person med dålig balans. Kostnaden för hip-barnstolar varierar från $ 400 till $ 500, och med början av 2010.

Hissen Recliner

Många möbeltillverkare producera hiss liggvagnar i olika storlekar, färger och mönster. En hiss vilfåtölj har ett elektroniskt system som lyfter och vinklar stolen för att göra det lättare för dig att stå upp, sedan sänker och nivåer stolen när du sitter ner. Denna typ av stol ger den stabilitet en person med balansproblem, ben eller rygg, eller muskelsvaghet behov att självständigt ändra ställning för ett aktivt och vila aktiviteter. Lyft fåtöljer från $ 500 till $ 2. 700, beroende på tillverkare, vikt kapacitet stolen och olika kontroller.

Seat Hissar

Om du återhämtar dig från en innerörat infektion eller en skada som påverkar statistiken, men måste återvända till ett kontorsjobb, är en plats lyfta en ta-med, diskret alternativ som kommer att ge lite extra stöd och en knuff framåt när du behöver det. Sitsen hiss är en icke- elektriska , fjädrande hjul, som sänker med dig till stolsitsen , sedan fjädrar för att hjälpa dig stiga när du ändrar din vikt framåt . Du kan använda det på de flesta kontorsstolar , väntrum stolar eller andra sittplatser . Den väger mindre än 10 pounds. Seat hissar kosta mellan $ 100 och $ 150 och med början av 2010 .

Previous:nothing Next:biverkningar av selen svavelväte

Relaterade artiklar


 • Varför vara sjuk gör dig så trött?
 • vad gör bort levern från blodet?
 • Hur du tar ditt barns temperatur med hjälp av armarna (armhålan)-metod
 • hur du styr kostnaderna för hälso-och sjukvård för familjen
 • hur man använder kontakter
 • Hur du tar pulsen och andningen
 • normal triglyceridervärden för tonåringar
 • hur man kan minska magen fett på liten budget
 • hur man förstår vad man ska göra om jag blir efter en ryggradsfusion
 • ungdomar buksmärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com