anpassad utrustning för handikappade

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-21
Termen "anpassad utrustning" omfattar ett brett spektrum av produkter som kan göra det möjligt för en person med funktionshinder att utföra dagliga aktiviteter utan hjälp från en annan person. De hjälpmedel Act från 1998 hänvisas till anpassad utrustning som "hjälpmedel enheter" och definierar dem som "varje föremål, utrustning, eller produkt-system. . . som används för att öka , bibehålla eller förbättra den funktionella kompetensen hos enskilda personer med funktionshinder. " Många delar av anpassad utrustning är förvånansvärt enkla , men deras inverkan på livet för de handikappade person som använder dem kan vara enorm.

Adaptiv Utrustning för Dressing

En person med begränsad rörlighet eller nedsatt finmotorik kan ha svårt att klä sig utan hjälp . Det är svårt att vara oberoende när man måste räkna med en annan person för att hjälpa dig sätta på dina strumpor eftersom du kan inte böja sig eller knappen din skjorta på grund av artrit . I många fall kan ett billigt och enkelt hjälpmedel sätta självständighet inom räckhåll-bokstavligen

En knapp krok är en loop eller ring på ett handtag . Den slinga glider genom ett knapphål och över knappen , då rycker knappen tillbaka genom hålet .

En glider delade ringen genom en dragkedja flik för att göra det lättare att förstå zipper pull .

Det finns flera stilar av strumpa hjälpmedel på marknaden . De håller alla en strumpa öppna och har någon form av handtag så att du kan dra strumpan på utan att böja sig .

stabilitet och säkerhet i badrummet

Stödhandtag bredvid toaletten och i duschen eller badkaret kapsling göra det lättare för en person att komma på och av toaletten och ger stabilitet , medan han kommer i och ur badkaret . Dusch stolar och pallar dusch låta någon som inte kan stå i badkaret att sitta medan du duschar eller badar . Ett tättbebyggt toalettsits eller en stol som passar över toaletten kommer att hjälpa dem som har problem med att få på och av låg toaletter .

Visuella hjälpmedel

skärmförstorare som hjälper människor med nedsatt syn läsa datorskärmar har runt ett tag . Programvara och hårdvara alternativ finns för att förstora skärmar på PC , björnbär, iPods och de flesta andra elektronik . Skärmläsare läser orden på en datorskärm för de som inte kan läsa det även med förstoring . Lågteknologiska visuella hjälpmedel omfattar telefoner och räknare med många kuddar och plast förstoringsglas som passar över sidorna av kokböcker , böcker och tidskrifter.

Diverse anpassad utrustning

Roffare och reachers hjälpa människor plocka upp saker från golvet eller från hyllor som är utom räckhåll . För dem som inte kan hålla en vanlig gaffel eller kniv , finns det många varianter av bords med byggt upp handtag så att de kan livnära sig själva . Dörrhandtaget förlängare passa över vanliga runda dörrhandtag så att människor som inte kan vända en ratt kan öppna dörren genom att trycka ner den förlängare . Kort shufflers och korthållare låta de med begränsad hand fingerfärdighet för att njuta av ett parti kort med vänner .

Previous:nothing Next:kvinnor hormonell obalans behandling

Relaterade artiklar


 • Varför skulle äggledarna bli igensatta ?
 • C-sektionen ärr smärta
 • återhämtningstiden från en c - sektion
 • var kommer svamp ifrån?
 • hur man känner igen varningssignaler om stroke
 • Vilka funktioner de enskilda ben i skelettet ?
 • hur man har en lyckad IVF
 • hur man somna snabbare än vanligt
 • Vilka är orsakerna till anfall hos äldre ?
 • streptokocker toxisk chock syndrom och graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com