fördelar och nackdelar med in vitro fertilisering

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-24
Barnlöshet är ett vanligt men förödande problem som drabbar både män och kvinnor . Enligt Department of Health och Human Services , i USA , 10 procent av kvinnorna i fertil ålder har svårt att bli gravida eller vistas gravid . När dessa svårigheter uppstår hos kvinnor som har blockerat eller skador på äggledarna , in vitro fertilisering kan vara en lösning . Som med alla infertilitetsbehandling, det finns fördelar och nackdelar med in vitro-fertilisering .

förmågan att tänka

Den mest uppenbara fördelen med in vitro- fertilisering är som gör att kvinnor som regel inte får vara förmögen att bli gravid till bli gravid . Trots att detta behandlingsalternativ inte är perfekt , är andelen framgångsrika in- vitro fertilisering cirka 25 procent från och med 2010 .

Inga effekter på lång sikt

Barn som föds via in vitro- fertilisering lida någon långsiktig effekter . Detta är uppmuntrande att föräldrarna har haft svårt att bli gravid men oroa sig för hur in vitro- fertilisering kan påverka fostret .

narkomanvården Effects

Kvinnor som genomgår in vitro- fertilisering behandling genomgå hormonbehandling och behandlingar drog . Det finns biverkningar på dessa behandlingar , av vilka några kan kräva en sjukhusvistelse . Denna typ av graviditeten kan leda till döden om den inte behandlas . Det inträffar när ett embryo blir att implanteras i äggledarna eller bukhålan .

multipla graviditeter

Under en in- vitro förfarandet , finns flera embryon implanteras i moderns livmoder . Detta ökar chanserna att förfarandet kommer att resultera i en Kombi graviditet . Även betraktas som en välsignelse av vissa , ökar en multiplar graviditet risken för missfall och för tidig födsel .

Kostnad

I in vitro-fertilisering kan bli dyrt . Den genomsnittliga kostnaden för ett förfarande är mer än $ 12. 000, och dess framgång är inte garanterad. Medan många par anser att detta är ett litet pris att betala för att föreställa ett barn , kan kostnaden för förfarandet avskräcka eller förbjuda andra att detta alternativ .

Previous:nothing Next:tonårsgraviditeter fakta och statistik

Relaterade artiklar


 • hur man undviker farliga eteriska oljor under graviditeten
 • hur man brygger en örtte att lindra halsont
 • opthamalogist verktyg för synundersökning
 • Hur berätta om du är gravid med tvillingar
 • hur man förbereder en patient för nedsatt tillgång
 • Varför hör jag mina hjärtslag i mitt huvud ?
 • hur man amma - cross vagga håll
 • embryo hjärtslag ränta myter
 • hur man rengör ett glas termometer
 • senilitet diagnos behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com