förteckning över bindande livsmedel för mitt barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-24
förstoppning är ett allvarligt problem för många småbarn . Kost kan ha en enorm inverkan på huruvida ett barn är förstoppad eller vanligt . Ett av de enklaste sätten att lindra förstoppning i ditt barn är att identifiera och minska mängden bindande livsmedel som ditt barn äter . Men det är förstoppning inte alltid orsakas av kost och kan ibland påverkas av stress eller förändringar i barnets dagliga rutin .

Frukt

Vissa bär kan orsaka förstoppning hos unga småbarn. Dessa frukter är friska när de används med måtta, men om utfodras uteslutande till ett barn eller om för mycket ges till barn då de kan orsaka bindande problem. Bananer är en notoriskt bindande mat för små barn. Äppelmos kan också orsaka problem bindande hos små barn. Även äppelmos innehåller fibrer, vilket underlättar en hälsosam tarm kan för mycket i kosten har motsatt resultat. Begränsa barns intag av äppelmos och bananer till en eller två gånger i veckan.

Grönsaker

De flesta grönsaker har ingen bindande effekt på ett barns tarmrörelser. Men enligt Dr Marianne Neifert, som skriver för Parenting Magazine, kan orsaka morötter ibland förstoppning hos små barn. Detta beror främst på den täta karaktär av morötter och oförmåga barn att smälta det ordentligt. Morötter ska ges till barn inte mer än 1-2 gånger i veckan.

Korn

Både ris och vete korn kan ibland orsaka bindande småbarn. Ris är bindande på grund av den stärkelserika livsmedlets art. Vetekornen kan också vara bindande på grund av den höga glukoshalten . Vitt bröd bör särskilt undvikas . Begränsa ditt barns intag av ris till 1-2 gånger i veckan . Vete kan ges till småbarn oftare utan bör begränsas till en gång per dag .

Mejeri

Mejeriprodukter är en mycket bindande mat . Mjölk, ost och andra mejeriprodukter kan orsaka förstoppning hos personer i alla åldrar . Mayo Clinic har funnit att barn är allergisk mot mjölkprodukter detta kommer att öka chanserna för förstoppning . Om du misstänker att ditt barn har ett mejeri allergi , tala med din läkare om det för konformation och testning .

Kött

För mycket kött i ett barns kost kan också orsaka förstoppning . Kött är en hård ämne för ett barns kropp att absorbera . Barn kan också äta kött i stället för en mer fibrös substans såsom grönsaker eller spannmål som kan orsaka förstoppning . I allmänhet bör småbarn inte äta mer än 3-4 gram kött per dag .

Drinkar

vissa drycker kan också orsaka förstoppning hos barn . Om ett barn dricker söta drycker , såsom läsk eller smaksatt drycker , bindning kan förekomma . Barn bör dricka flera glas vatten om dagen och bör ha begränsade mängder juice, mjölk och söta drycker .

Previous:nothing Next:dagliga övningar för att träna din högra hjärnhalvan

Relaterade artiklar


 • långsiktiga biverkningar av CPAP behandling
 • kan alkohol detekteras med en hårsäck test?
 • hur man får en god natts vila när du har en dålig hosta
 • Vad är några hushållens syror & baser ?
 • skadliga effekter av strålning till ett mänskligt embryo
 • effekten av Kell faktorn hos nyfödda
 • hur man undviker farliga eteriska oljor under graviditeten
 • neurologiska effekterna av kemoterapi på små barn
 • aktiviteter för äldre
 • långvarig exponering för mögel och hälsoeffekter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com