hälsoeffekter av blykristallglas

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-20
Även om elegans och skönhet blykristallglas har lett till dess breda användning i servering och drycker, är ett mått av försiktighet som krävs när man väljer att äta eller dricka från blykristall Glas, servis, eller förvaringskärl. Detta beror på faran av blyhalten i kristallen läcker in vätska och orsakar allvarliga hälsoproblem. Bly är en mycket giftig metall som finns i små mängder i jordskorpan. Mängden bly som upplöses i mat och dryck kommer att bero på blyhalten i kristallen, vilken typ av mat eller dryck ingår i kristall, och den tid de är kvar i kontakt med varandra.

Hälsorisker och blyhalt på Crystal

Svårighetsgraden av hälsoriskerna med bly kristall är i förhållande till andelen av bly som finns i serveringsfat eller container. Blyhalten i kristall kan från 24 till 33 procent, och är beroende av mängden bly oxid la till glaset. Dessutom är vissa livsmedel och drycker är förknippade med ökad bly utlakning. Detta gäller särskilt för sura livsmedel och drycker, såsom pickles, juicer, hamn, vin och läsk. Dessutom att använda blykristallglas behållare förvara vissa poster, exempelvis att lagra sylt i en ledande sylt potten, kan också innebära hälsorisker.

Effekter av bly hälsa

Nivån på blyexponering avgör vilken typ och svårighetsgraden av effekter på hälsan. Lägre blyhalter har varit kopplade till förändringar i den mentala utveckling och beteende hos barn som inkluderar hyperaktivitet, finmotorik underskott funktion, nedsatt hand-öga-koordination och reaktionstid, och försämrad prestanda på intelligenstest. Kronisk blyexponering hos vuxna kan leda till villkor inklusive förhöjt blodtryck, illamående, magkramper, kräkningar, trötthet, nedsatt fertilitet, grå starr, störningar nerv-, muskel-och ledvärk, och minne eller koncentrationssvårigheter. Svår bly exponering kan leda till neurologiska sjukdomar, inklusive men inte begränsat till, bristande muskulär samordning, kramper och koma.

Bestämning av bly Innehållet i Crystal

Eftersom blyhalten i kristallen är inte nödvändigtvis stämplat på tillverkarens etikett, det finns andra sätt att avgöra blyhalt när man väljer kristall för att äta och dricksvatten. Crystal har blyhalten ger en mycket högre ljusbrytning index än vanligt glas , vilket ger den en mycket bättre glimrande effekt . Dessutom har blykristallglas en lysande , silverglänsande utseende , och är känd för att ha en musikalisk ringsignal , som den som hörs när kristallglas är klirrande runt i en skål . Som jämförelse ger vanligt glas ett mer tinny ljud .

säker användning av blykristallglas

För att minska hälsoriskerna , blöta nya blykristallglas i ättika i minst 24 timmar före användning . Handtvätta varje bit med ett milt diskmedel och skölj noga efteråt. Blykristallglas utan risk kan användas för att tjäna mest mat och dryck under en måltid, eftersom ingen vätska kvar i serveringsfat eller behållare tillräckligt länge för läckage till förekommer i en mängd som överstiger Naturvårdsverkets normer. Dock inte lagra hamn, cognac eller andra alkoholhaltiga drycker i blykristall behållarna. Använd blykristallglas karaffer bara för servering. Fyll karaffer med alkoholhaltiga drycker före servering och häll sedan resterande innehållet i en blyfri förvaringsbehållaren, såsom den ursprungliga flaskan där den köptes. Blykristallglas sylt krukor kan användas säkert på samma sätt. Undvik serverar barn och gravida kvinnor med blykristallglas, eftersom de löper en ökad risk för farorna med bly exponering.

Previous:nothing Next:tecken och symtom av cystor på äggstockarna eller tumörer

Relaterade artiklar


 • Vilka är farorna med livmodern ?
 • vanligaste orsakerna till håravfall på armar och ben
 • hur hålla kroppen hydrerad
 • hur man kan förebygga online viktökning
 • vad är orsakerna till förhöjda testosteron ?
 • nyfödda adrenal syndrom
 • vad göra när ägaren till en läkare dör
 • säkerhet Claritin om barnen
 • skillnader i mäns och kvinnors olika organ
 • hur man tar hand om ett barn med STREP hals
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com