hälsoeffekter av lysrör

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-04
Exponering för ljus direkt påverkar den mänskliga kroppen. Med måtta , vårdar solljus vår hälsa , vilket ger oss D-vitamin och positivt påverkar vår sömn /vakenhet cykler och humör , eftersom det interagerar med vår hjärna är tallkottkörteln och hypofys . Konstgjorda lysrör , å andra sidan , felaktigt matcha färgen spektrum av solljus och har rapporterats orsaka och förvärra vissa hälsofrågor , såsom migrän och stress , särskilt i ljuskänsliga individer . Lysrör innehåller också kvicksilver som kan förorena miljön och vara farliga för människors hälsa om den kastas felaktigt .

stress och depression

Kallvitt lysrörslampor har noder som avger röntgenstrålning , och det ljus de ger saknar den friska regnbågsfärgad spektrum av dagsljus eller full- spektrum glödlampor . Exponering för isvitt lysrör tros bidra till en ökad nivå av (ACTH ) , ett hormon som produceras i hypofysen , vilket resulterar i en högre stress för människor . Strålningen läckte genom lysrörslampor ofta utarmar hjärnan av serotonin , vilket ökar risken för depression och säsongsbunden depression .

Migrän och ansträngda ögon

Lysrör med magnetiska reaktorer åstadkomma ett flimmer med en hastighet av 120 cykler /sekund . Denna ränta oftast går obemärkt , eftersom det mänskliga ögat kan upptäcka flimrar av en skattesats upp till 50 cykler /sekund . Men det faktum att flimret inte syns betyder inte att det inte påverkar vår hälsa . Den fladdrande lysrör har rapporterats orsaka ansträngda ögon och mild till svår huvudvärk . Det kan också utlösa migrän hos dem som är benägna att få dem . Nyare Lysrören kommer med en högre frekvens elektronisk reaktor som reducerar detta flimmer effekt .

Giftigt Mercury

Den mängd kvicksilver som finns i en fluorescerande lampa är ca 5 mg , tillräckligt för att knappt täcka spetsen på en penna , men potent nog att förorena upp till 6000 liter vatten , utöver en rent dricksvatten nivå . Om dessa lökar inte hanteras på rätt sätt genom att ta dem till en specialiserad återvinningsanläggning, kommer de mer än troligt paus i soptunnan , potentiellt förorenande marken i deponier och läcker in vattnet floder , förorenar miljön. På grund av det ökade antalet lysrörslampor som köps, är denna mängd kvicksilver gör sin väg till våra avfallsströmmar en stor oro för människors hälsa. Ett brutet fluorescerande ljus lampa avger farliga ångor som kommer från kvicksilver som bör hanteras korrekt av vädring ut i rummet där lampan gått sönder , och plocka upp kvicksilver med svart tejp och kasta den på en återvinningscentral på farliga material , att undvika kvicksilver toxicitet i blodet .

Previous:nothing Next:säkrare alternativ till plastbehållare för mikrovågsugn

Relaterade artiklar


 • hur många kalorier skall ett barn äta per dag för att gå ner i vikt?
 • näring källor till omega 3
 • hur man håller mina fötter varma på natten
 • steg för DNA-test
 • hur du kan maximera dina läkarbesök
 • vad är orsakerna till övre buksmärtor hos en kvinna ?
 • det bästa betyg minne skum kuddar
 • hur man får din man att sluta undvika läkare
 • hur man interagerar med en kär vän med en Alzheimer eller Alzheimers demens diagnos
 • den bästa bäddmadrasser för dem som togs upp luft sängar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com