hur du tar bort en berberis tagg från foten

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-25
Berberis buskar är en tålig buske med spröda , taggiga grenar . Den smala, vassa taggar gömma sig under växterna blad och överraska intet ont anande offer som kommer för nära . Tistlarna på Berberis buskar kan bli upp till 2 inches lång , beroende på sort och ålder i bushen . De spröda bryta kvistar lätt av och faller till marken . Berberis törnen är skarpa nog , och tillräckligt stor , till skor punktering och bädda in sig i intet ont anande fötter som trampar på taggig gren

Du behöver : .
tvättsprit .
Liten skål eller kopp .
Pincett.
Tvål.
Vatten.
Handduk.
Bomullstuss.
Pappershandduk.
Stor skål.
Epsom salter.
Triple antibiotisk salva.
Plåster .


1 .
Häll gnugga alkohol i en liten skål eller kopp . Sterilisera pincett genom att placera dem i tvättsprit . Säkerställ att pincett är helt under vatten .
2 .
Tvätta händerna före tagg bort . Glöm inte att skrubba under naglarna och runt nagelbanden för att eliminera bakterier gömmer sig i nagelbädden och under naglarna .
3 .
Ta bort pincett från tvättsprit och lägg dem på en ren pappershandduk att torka .
4 .
Använd varmt och diskmedel vatten för att rengöra området runt Thorns ingång . Använd en mjuk handduk att torka området torrt . Gnugga inte området torrt .
5 .
Använd en bomullstuss att ansöka tvättsprit till området . Detta steriliserar huden runt sår .
6 .
Fatta stadigt tag i en pincett och ta tag i utsatta slutet av Thorn. Applicera inte trycka för hårt på pincett medans du vickar nagel , den kan brytas av . Dra försiktigt ut törne från foten .
7 .
Blötlägg foten om du inte kan förstå törne med pincett . Blöt din fot att hjälpa till med att avlägsna djupt inbäddade Berberis törnen . Fyll en skål med varmt vatten och tillsätt EPSOMSALT enligt tillverkarens anvisningar . Blötlägg foten för upp till 30 minuter .
8 .
använda en hand för att tillämpa en mjuk , tryck nedåt längs båda sidorna av Thorn. Kläm inte på området i ett försök att ta bort törnen . Den nedåtgående tryck kan tvinga nog av törne uppåt som du kan förstå det med pincett . Håll pincett i din fria hand och greppa den exponerade änden av törne med pincett . Dra taggen från foten .
9 .
Applicera en trippel antibiotisk salva på såret . Täcka området med ett förband.
10 .
Uppsök läkare om rodnad eller svullnad utvecklas efter tagg borttagning . Om dina försök att ta bort Berberis tagg misslyckas , uppsök läkare . Försök inte att gräva taggen ut med rak stift , vilket kan leda till infektioner och vävnadsskador

tips och varningar


 • Wear arbete stövlar , långa ärmar . och tunga arbete handskar när du arbetar med , eller kring , berberis buskar för att undvika skador orsakade av törnen .


 • Previous:nothing Next:fördelar och nackdelar med in vitro fertilisering

  Relaterade artiklar


 • hur man mäter för foten vilar på en rullstol
 • klimakteriet förutsägelse i förhållande till menarche
 • vad som väntar när man stannar Dexedrine
 • hur man använder kontakter
 • Vad är atypiska celler i ett cellprov ?
 • den bästa bäddmadrasser för dem som togs upp luft sängar
 • hur att utforska historien om preventivmedel
 • minskade fostrets tillväxt
 • hur man väljer en vårdgivare
 • hur man arbetar ute på kontoret
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com