hur man bedömer elevens behov av hjälpmedel

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-18
Hjälpmedel gör att studenter kan åstadkomma saker som sina egna kroppar inte tillåter . Enligt personer med funktionshinder skollagen måste en bedömning göras för att fastställa huruvida det finns ett behov av hjälpmedel i syfte att nå pedagogiska mål . När du gör detta beslut , överväga vad studenten försöker åstadkomma och vad som krävs för honom att bli framgångsrik. Detta normalt sker i grupp med eleven, elevens föräldrar, lärare , terapeuter och alla andra som har ett intresse i elevens utbildning .

Du behöver:
bomullspinne
. Anti-bakteriell rengöring vätska .


1 .
Definiera vad studentens mål bygger på hennes individuella situation . Studenten ska den största delen av denna diskussion . Se till att de omedelbara målen för utbildningen hjälper den studerande arbeta mot sin långsiktiga mål .
2 .
Diskutera vilka svårigheter det kommer att finnas för studenten när de försöker nå sina mål . Detta kan vara i form av fysiska hinder i miljön eller frågor som är relaterade till den studerandes funktionshinder . Var så specifik som möjligt. Då kan den grupp som fattar besluten att börja föreställa sig lösningar .
3 .
reda på vilken problem kan lösas med tekniska hjälpmedel. Bedöm potentiella problem och komma med möjliga lösningar. Tänk på vad typ av utrustning skulle fungera . När beslut fattas om en viss typ av utrustning , försöka hitta något som kommer att lösa mer än ett problem . Genom att välja något som fungerar i olika miljöer , är du minska mängden av ny utrustning skall studenten lära sig att använda .
4 .
Gör en plan för hur man får den utrustning som behövs. Tilldela uppgifter till specifika personer så att alla vet vem som är ansvarig . Planera tid för rätt person att lära sig att ställa upp och arbeta med hjälpmedel tillsammans med den studerande .


Previous:nothing Next:kronisk subluxation i höften hos barn

Relaterade artiklar


 • effekterna av jäst i kroppen
 • hur man hittar en upphöjd toalettsits
 • hur man kan vara mer energi
 • hur man använder äppelcidervinäger för att bota en svampinfektion
 • hud breakouts under klimakteriet
 • täppta bihålor orsaken till sömnapné
 • hur man hittar rätt vårdhem för dina nära och kära
 • hur man ska hantera stress och njuta av livet på samma gång
 • hur man kan minska sittande tid
 • hur man mäter CO2-nivåer på grund av psykisk stress
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com