hur man interagerar med en kär vän med en Alzheimer eller Alzheimers demens diagnos

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-03
Denna artikel kommer att hjälpa läsaren att förstå teknik som kommer att möjliggöra meningsfull kommunikation med en person med diagnosen Alzheimers eller demens

Du behöver:. .
Tålamod
Medkänsla.


1.
Ha tålamod och verkligen lyssna på din älskade. Även om det kan vara svårt för dig att förstå vad de betyder först, i tid kommer du att kunna plocka upp på sina signaler och har djupare kommunikation. Försök att föreställa sig hur frustrerande det måste vara för den enskilde att kommunicera med dig när de tror att de är tydligt anger deras behov och önskemål.
2.
inte fastna i fällan att korrigera. Individer med Alzheimers sjukdom och demens kan förvirra fakta, identiteter misstag och inte vara medveten om datum, tid och aktuella händelser. Jag brydde mig för en kvinna, en gång, som var övertygad om att jag gick i gymnasiet med sin son, Jerry. I verkligheten var Jerry 25 år äldre. Men att tro att jag gick till skolan med sin son som tillåts för en omedelbar rapport och band mellan oss. Trots att hon noterades att vara stridslysten, hon var mycket samarbetsvillig med mig och ett sant nöje att arbeta med.
Således, om en person inte är i fara för skada eller riskerar att skada någon annan , korrigera en person kan orsaka ytterligare frustration och agitation .
3 .
inte ta det personligt . Jag säger inte att lättvindigt , men att föra öppna och kärleksfull kommunikation , måste vi komma ihåg att det inte handlar om oss . Sanningen är att en person som inte lider av demens inte förstår sig på ilska, frustration , skam, skuld och ångest som en person diagnostiserats med sådan störning möten . Det kan vara mycket sårande för oss när någon närstående glömmer våra namn men tänk om den skam som en mamma måste känna när hon glömmer namnet på hennes barn . Genom att försöka fokusera på gemensamma minnen du kommer att uppmuntra en mjukare , mer behaglig kommunikation .
4 .
Hitta delade glädjeämnen . Ofta är de långsiktiga minnena av dem som diagnostiserats med demenssjukdomar MINST påverkas av sjukdomen . Har du mamma älskar storbandsmusik eller sticka i 30 år ? Kanske med tålamod , kan du hjälpa henne att fortsätta att njuta av hennes passioner ? Lyssna på några storbandsmusik och be din mamma berätta om när hon mötte din far kan ge en underbar eftermiddag komfort för både dig och henne . Under denna berättelse , kan du behöva försiktigt påminna din mor om hon snubblar under historien . Anställ vårdande tal . Om hon säger " Jag önskar jag kunde minnas färgen på klänningen jag hade på mig när jag träffade din far . " Du kan säga " Mamma , jag minns att du en gång sa till mig att du var klädd i en lila klänning när du träffade , Pappa , låter det rätt ? "

tips och varningar


 • Säkerhet är högsta prioritet
 • Practice vänlighet och medkänsla , en liten litegår en lång väg
 • Ta hjälp av en professionell eller en stödgrupp för att hjälpa dig att lära färdigheter att klara


 • Previous:nothing Next:hur man motiverar dina barn att vara mer aktiva

  Relaterade artiklar


 • såpa dispenser instruktioner
 • Effekterna av vallmo skida på ett foster
 • klimakteriet medicin för nattliga svettningar
 • hur man kan bota symptomen på pålar
 • faror av polystyren pärlor
 • hur man kan minska sittande tid
 • hur förklarar cellandning att barn
 • tecken och symtom på manliga hormon obalans
 • hur du raka nära
 • vad är medicinering varningsinformation ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com