hur man klär i extrem kyla

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-07
Extremt kallt väder kan vara farliga för dem som inte bär rätt kläder . Extremt kalla förhållanden kan orsaka förfrysning , hypotermi , eller tom döden . För att undvika onödigt lidande i extrem kyla , rekommenderar den amerikanska Antarktisprogram att du bär en serie lager för att hålla vind, regn och snö borta från din hud under extremt kallt väder ,

Du behöver : .
Termisk lång underkläder .
Strumpor.
Tröja.
Vindtät jacka .
Yttre byxor .
Scarf.
Vantar .
Hat .
Balaclava.
Hals damask.
. . Boots


1
Bär ett lager av långa varma underkläder som bas-longjohns och en långärmad topp. Välj termiska underkläder gjorda av polypropylen, som är den tjockaste termiska material som finns. Alternativt väljer du ull eller siden termounderkläder om du föredrar naturliga fibrer. Layer minst två par tjocka sockor för att hålla fötterna varma.
2.
Lägg till ett andra lager av fleece, ner eller ull kläder. Tjock ullig byxor och en ylletröja kommer att lägga en mellannivå av värme. Välj lätta kläder som inte tynger ner dig, och undvik bomull eftersom det absorberar fukt och torkar inte ut lätt i kallt väder, vilket betyder att det kan frysa under extrema väderförhållanden.
3.

Avsluta med ett vind-och vattentät jacka och yttre byxor. Undvik ytterkläder med en lös väv som kan tillåta vind för att komma igenom. Välj en jacka med en huva för att skydda huvudet. Den typ av ytterkläder du behöver beror på vilken typ av villkor du arbetar med, torr kyla kräver olika ytterplagg än fuktigt kallt väder. Fråga säljarna på din lokala utomhus butik för råd om bästa ytterkläder för din situation.
4 .
Lägg till en halsduk , vantar och mössa . Vantar erbjuder mer värme än handskar eftersom fingrarna kan röra varandra och avger mera värme . Använd en halsduk över munnen , vilket kommer att hjälpa till att skydda lungorna . Alternativt , välj en balaclava eller en hals damask snarare än en halsduk , de kommer att hålla ditt ansikte varm liksom din hals och lungor
5
tjocka sulor stövlar för att hålla . dina fötter varma . Välj en storlek som gör det möjligt för din tjocka strumpor . Leta efter en sko eller stövel som har bra grepp , är vattentät och har en värmande foder.

tips och varningar


 • Om du känner att du börjar bli kallt , det bästa sätt att få varmt är att börja röra sig . Gå raskt , och du kommer att känna varmare på nolltid .
 • Om du blir varmare och ta bort lager , se till att du hänger tillbaka dem på när du stannar för att fånga värmen och undvika att bli frostskador senare .


 • Previous:nothing Next:effekterna av öroninflammationer på smaklökarna hos barn

  Relaterade artiklar


 • orto tri - cyclen faq
 • hur du kan hjälpa ditt barn som har "högfungerande autism" eller Aspergers syndrom
 • hur du kan donera ditt barns navelsträngsblod till främlingar som kan behöva det
 • Hur man testar hår hälsa
 • användning av methyl paraben
 • hur man får din man att sluta undvika läkare
 • Så för att lindra barns förkylningssymptom utan medicinering
 • hur man kan bli av rakning upphöjningar i bikinilinjen
 • hur man kan bota förstoppning problem
 • Effekterna av proteashämmare på graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com