hur man undervisar en 4-åring om barndiabetes

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-25
Enligt KidsHealth. com är 13. 000 barn i USA diagnosen diabetes varje år . Diabetes är ett allvarligt hälsotillstånd som kräver ständig övervakning och förvaltning. Det påverkar i hög grad glukosproduktionen , hittade en kemikalie i livsmedel som levererar energi som behövs för bränsle kroppen . När nivåerna av insulin --- det hormon som möjliggör glukos att komma in i cellerna --- hämmas , det kan påverka barnets immunförsvar och allmänna hälsa . Erbjud dina barn information om diabetes att låta dem veta att de inte är maktlösa inför sin sjukdom .
1 .
Bli utbildade sig på fakta diabetes hälsa . Att kunna misskreditera de myter och för att ytterligare utöka dina kunskaper om hanteringen av barndiabetes kan hjälpa dig att bättre utforma sjukdomen till din 4-åring. Fråga ditt barn vad han redan vet om det . Var beredd att diskutera eventuella problem , rädslor eller missuppfattningar han kan ha . Låt ditt barn veta att diabetes inte är smittsam , och uppmuntra honom att vara accepterande och välvilligt inställda till barn diagnostiseras med det .
2 .
lära honom ABC av diabetes . Använd ett pedagogiskt verktyg hälsa eller gratis Internet diabetes verktyg för att skapa en personlig äta av , anpassa dessa till ditt barns mål kolhydrater nivåer , kost utbyten och insulin och kolhydrater nyckeltal . Fråga ditt barns läkare för speciella guider och resurser ohälsa som kan lära ditt barn hur man ska hantera sin diabetes . Dessa interaktiva verktyg kan bryta ner symptomen , insulininjektioner och mediciner , medicinska risker , och rätt matvanor på ett sätt som hon kommer att kunna förstå .
3 .
Om din 4-åring ska gå på dagis eller skola , uppmuntra på plats sjuksköterska att förstärka försiktighetsåtgärder ditt barn måste vidta för att hantera sin diabetes . Betona vikten av att prata med en lärare , sjuksköterska eller läkare om han har några funderingar . Uppmuntra ditt barn att be en pålitlig vuxen som hjälper dem att göra bättre val att äta när du inte runt .
4 .
Använd interaktiva utbildningsverktyg . Åldersanpassad programvara kan bidra till att stärka vikten av att hantera barndiabetes . Spela de diabetes spel och frågesporter med ditt barn , och gå över det som lärdes ut . Låt spelen att vara en plattform för att diskutera vikten av att övervaka henne glukosnivåer , insulininjektioner , diet och motion .
5 .
Uppmuntra fitness . Prata med ditt barn om de positiva effekter som regelbunden motion har över sin hälsa utan att ställa strikta eller orealistiska påtryckningar --- som skulle kunna avskräcka henne från att någon fysisk aktivitet . Engagera sig i fysiska aktiviteter med henne när det är möjligt , med fokus på aktiviteter hon tycker om.


Previous:nothing Next:hur du tar bort en berberis tagg från foten

Relaterade artiklar


 • hur man hittar ett botemedel för pålar
 • Varför får man mörka ringar runt ögonen när man är gravid ?
 • hur man mäter människors andning
 • Vad gör binjuren producerar när du är rädd eller arg ?
 • hur komma i form med hjälp av styrketräning
 • typer av örat sprutor
 • hur man håller utsöndringsorganen system friska
 • Vilka är de normala nivåerna för en CBC blodprov?
 • hur lång tid tar det vattkoppor viruset leva på leksaker ?
 • hur man kan förutspå ditt liv expectency
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com