nackdelarna med handen saniterare

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-22
Nästan varje vecka finns nya larmrapporter i nyheterna om spridning av bakterier . Man blir uppmanad att tvätta händerna regelbundet för att förhindra överföring av bakterier till själva eller andra. Center for Disease Control uppmuntrar användningen av handen sanitizers för förebyggande av sjukdomar, men frågor har kommit om användningen och effektiviteten i hand sanitizer kontra tvål och vatten. Medan en hand sanitizer har vissa fördelar, bör du överväga eventuella nackdelar innan du använder den.

Skapa Resistent Germs

Hand sanitizers med antibakteriella medel dödar cirka 99 procent av de bakterier de kommer i kontakt med. Att kvarvarande liten del av bakterier är problemet. Dessa bakterier förmodligen inte dödades därför av någon anledning, i deras DNA, de är resistenta mot desinficerande medel. Dessa bakterier kommer att reproducera och skapa tusentals andra bakterier precis som dem som också är resistenta mot rengöringsmedel. Använda hand sanitizers i små doser är oftast inget problem, men överanvändning kan skapa en dålig situation.

Några alkoholbaserade rengöringsmedel inte innehåller antibakteriella medel, så att de inte bidrar till att göra resistenta bakterier.

smutsavlägsning

Tvättning med tvål och vatten kommer att avlägsna synlig smuts. När du använder handen sanitizers det finns ingen sköljning handling, så smutsen inte sköljs bort dina händer. Även händerna kan vara bakteriefri, kommer de fortfarande vara mycket smutsigt.

Hudirritation

Alkohol-baserade sanitizers har ett övertag över den anti-bakteriella formulär med hjälp av antibiotika som sin döda mekanismen, eftersom bakterier och virus inte resistenta mot effekterna av alkohol. Det innebär att det inte blir några resistenta stammar av bakterier som överlever och orsakar problem.

Nackdelen med denna typ är att alkohol är en mycket hårt på huden . Alkohol används ofta i industriella lösningsmedel , eftersom den gör ett bra jobb med att lösa upp olja . Även om detta är bra i en industriell miljö , det är dåligt för din hud . Förekomsten av olja är nödvändigt att upprätthålla mjuk , fuktig hud . Utan oljan kommer din hud att bli torr , sprucken och förmodligen kliande .

goda bakterier

Inte alla bakterier är dåliga . Vissa bakterier är avgörande för en väl fungerande immunförsvar . Problemet med handen sanitizers är de inte diskriminera mellan goda och dåliga bakterier-alla är dåliga , och alla är inriktade på att dödas . Hand sanitizers kommer att utplåna de goda bakterierna också och kan lämna dig med en nedsatt immunförsvar .

Previous:nothing Next:ungdomar och sjukvård

Relaterade artiklar


 • sjukhus hälsoundersökningar verktyg för ungdomar
 • C-sektionen ärr smärta
 • hur man förebygger BPA förgiftning
 • tecken och symtom på en UVI på barn
 • hur man lagar mat i mikrovågsugn säkert
 • effekter av testosteron skott
 • Varför min droppe blodtryck när jag ligger ner ?
 • hur man väljer ett preventivmedel
 • Vilka är de behandlingar för prostata problem?
 • Vad gör jag om mitt barn sväljer ett nickel ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com