psykologiska problem med tonårsgraviditeter

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-27
Teen graviditeten kan vara en fysisk , finansiell och akademisk utmaning för unga blivande mammor . Frågor som får glömma är de psykologiska påverkar . Tonårsmammor behöver mer än bara ultraljud , ekonomiskt stöd, och högskola och yrkesvägledning . De behöver någon att prata med , någon som kan gå dem genom någon känslomässiga problem de står inför och som kan hjälpa dem att inse att de inte är ensamma-många gravida tonåringar känner och beter sig på samma sätt .

Denial

Förnekelse är en farlig reaktion på ett positivt graviditetstest . Många tonåringar kommer att försena berätta sina föräldrar , fadern eller en läkare vad som händer . Förhala dessa avgörande val eller inte söka läkarvård är farligt för både mamman och barnet. I extrema fall kan flickan hålla sig i förnekelse tills arbetsmarknaden börjar . Detta förnekande kan ibland överföras till familj och vänner också, vilket resulterar i föräldrar som undermedvetet ignorera de fysiska förändringar som de observerat i sin dotter . Andra gravida tonåringar kan erkänna sin graviditet men förnekar behovet av en förändrad livsstil eller hälsosamma levnadsvanor. I dessa exempel kan gravida mödrar börja eller fortsätta att dricka alkohol , använder illegala droger eller försummelse lämplig vård för sina kroppar .

Narcissism

Några tonårsföräldrar skulle gå igenom en fas av narcissism , där de blir upptagna med själva snarare än världen omkring dem . Detta kan inträffa när man står inför en situation som förefaller vara för stora att hantera . Det blir då omöjligt för flickan att fokusera på någon annan än henne och hennes barn . De självupptagna beteende kan intensifiera när den blivande modern konfronteras med sin väns synes triviala problem : dating , skolarbete eller syskon rivalitet . Det är lätt för den gravida tonåringen att börja tänka att hennes problem överskugga de av hennes familj och vänner , och hon kan bli förvirrade när de inte är böjd över bakåt för att hjälpa henne ut .

Guilt

Guilt vanliga plågor tonåringar som upptäcker att de har tänkt . Om detta är en religiös skuld eller skuld för uthyrning ner deras familjer och vänner , är det en psykologisk fråga som behöver behandlas . Att prata med en förälder , lärare eller kurator kan hjälpa tonåringen lägger sin nya situation på ett bättre perspektiv . Snarare än att fokusera på vad som kunde ha gjorts annorlunda i det förflutna , är det bättre att fokusera på vad man kan göra idag . Tonåringen kan också finna tröst i att prata med folk hon känner att hon har sticket . Ofta kommer hon att upptäcka att de är positiva och villiga att hjälpa till . Om inte, är det dags att hitta en bättre stödgrupp .

självförtroende frågor

självkänsla av en gravid tonåring har många hinder att passera . Även äldre kvinnor upplever ibland organet när de börjar gå upp i vikt under andra trimestern . Den tonåring kommer att få ännu mer bördor på ryggen : Hennes klasskamrater kanske inte alltid säga respektfulla saker om henne , kanske några av hennes vänner överge henne, och hon kommer att bli allt orolig för hennes chanser att få en gedigen utbildning eller starta en framgångsrik karriär. Det kan tyckas att hennes liv drömmar håller på att kollapsa på varje tur . Många gravida tonåringar rapport känsla utom kontroll , värdelös eller oanvändbar för sina samhällen . Tonårsmödrar kan slå dessa problem med självkänslan genom att utveckla en flexibel plan för framtiden för sig och sina barn . Hennes liv är kanske inte vad hon väntat, men hon fortfarande har kontroll över sin framtid och framtiden för sitt barn .

Previous:nothing Next:barnmorskornas lärling verksamhet





Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till foten smärta med blåmärken runt hälen ?
 • hur man känner igen tecken på cerebral pares
 • är fiskolja okej för barn ?
 • det bästa benet kuddar
 • hur man gör det genom morse sicknss
 • hur du avgör om din sjukhus tar emot donationer av navelsträngsblod
 • hur man kan bli av en blåtira snabb
 • tecken på en bruten näsa
 • Hur skärpa en rakkniv med ett finslipa
 • hur man kan undvika att ge herpes till ditt barn




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com