radon gift symtom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-15
Radon är en biprodukt av uran att bryta ner i jorden . Det är en radioaktiv gas som finns i jord, vatten och stenar . Radon förgiftning är näst efter rökning i orsakar lungcancer , enligt Naturvårdsverket. Vaksamhet är viktigt att erkänna radon inverkan på hälsan.

typ av problem

Radon är en färglös, luktfri , smaklös gas som sipprar upp från jorden att fastna i bostäder och andra byggnader och strukturer. När invånarna andas gasen radon skadar celler i lungorna . Tyvärr kan lungcancer på grund av grov radonexponering . Förebyggande är det mest effektiva sättet att kontrollera hälsoriskerna med radon exponering .

Symtom

Tyvärr , det finns väldigt få symtom av radon förgiftning tills man börjar uppvisa symtom på lungcancer . Vaksamhet på symptom på lungcancer är också viktigt , som behandling för lungcancer bör påbörjas så tidigt som möjligt . Sådana symtom är en hosta som blir värre eller inte går bort , hostar blod ( hemoptys ) , bröstsmärtor ( matt och ihållande ) , kronisk andnöd och upprepade luftvägsinfektioner såsom lunginflammation eller bronkit .

sänka din risk

Förebyggande är inte bara viktigt i fallande din risk för radon förgiftning , det är egentligen det enda försvaret mot hälsoeffekter med få symtom . De flesta förebyggande kretsar helt runt skydda ditt hem mot radon uppbyggd .

Har ditt hem testas . Din lokala hälsodepartementet eller statliga radon kontor ( se avsnittet Resurser ) kan hjälpa dig att hitta ett test kit och /eller professionell för att hjälpa dig . Naturvårdsverket rekommenderar att radon-åtgärder för att minska om ditt hem tester vid 4 picocuries (PCI ) per liter eller högre . Risken för lungcancer är högre än genomsnittet och med mellan 1 och 4 PCI /L , så EPA föreslår att du överväga åtgärder även på dessa nivåer .

Om du ska bygga ett nytt hem , överväga att be din byggmästare till omfatta radon -reducerande funktioner som grus under grunden , ventilationsrör och retarder ånga .

Täta alla sprickor och öppningar i grunden . Se till att ha ditt hem testade om du konverterar en källare till livsrum-risken för radonexponering ökar ju närmare till marken .

Previous:nothing Next:balett övningar för femte klass

Relaterade artiklar


 • Vilka symptom gör kvinnor med hög DHEA hormoner ?
 • hur man håller lättja ut av ditt liv
 • hur man kan sitta och stå rätt
 • effekterna av musik på människors känslor
 • hur man blir en rätt patient
 • Hur berätta om du är gravid med tvillingar
 • hur platsen pormaskar
 • aktiviteter för hemtjänst eller personlig vård boende
 • hur man upptäcker leda exponeringen hos barn
 • Varför kan du inte äta grapefrukt när du tar en cholestrol sänkning statin ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com