risker för hand saniterare

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-10
Hand sanitizers i allmänhet är inte en farlig produkt , och du bör inte vara rädda för att använda dem om du följer några sunt förnuft regler . Det finns dock några potentiella faror att vara medveten om när du använder hand sanitizer , särskilt om du använder det runt barn . Dessutom bör du följa tillverkarens anvisningar för säker och korrekt användning för att undvika eventuella hälsorisker .

Felaktig användning

utseende mest hand sanitizers som geler eller lösningar kan uppmuntra dig att tillämpa dem olämpligt . Användning av produkten som något annat än en hand sanitizer kan bidra till brännande känsla, klåda , utslag , eller försämring av existerande skär-och skrubbsår . Dessutom kan felaktig användning av produkten resultera i händerna kvar smutsiga efter applicering. Gnid desinfektionsmedel över hela ytan av händerna , inklusive dina fingertoppar och basen av din handled . Om dina händer är mycket smutsig, eller om det finns smuts under naglarna kommer hand sanitizer inte att bli effektivt , ytterligare rengöring med tvål och vatten kommer att bli nödvändigt .

vanebildande

Samtidigt som bildar en vana att god hygien inte är negativ , om du blir beroende av sidan sanitizers till den grad att försaka handtvätt , blir detta en hälsorisk . Grundlig rengöring med tvål och vatten-inte bara hand sanitizers-är nödvändigt för att undvika bakterier eller sprida sjukdomar genom kontakt med virus eller bakterier . För att undvika att utveckla en vana att använda hand sanitizers , bara köper mindre förpackningar för att begränsa användning , användning sanitizers endast vid tvätt med tvål och vatten är inte ett alternativ , och använda dem bara på händerna , inte andra delar av kroppen .

Förgiftning

En allvarlig fara för hand sanitizers är risken för förgiftning , särskilt för yngre barn som kan dra till sig dofter och färger av produkterna . Många sanitizers innehålla 60 till 90 procent alkohol , vilket kan resultera i yrsel , sluddrigt tal, huvudvärk , eller till och med hjärnskador eller dödsfall i allvarliga fall vid förtäring . För att undvika förgiftning faror , använd endast lämplig mängd desinfektionsmedel och hålla utom räckhåll för barn . Dessutom avskräcker nagel bita och andra beteenden som kan sätta händerna i kontakt med munnen eller läppar .

Fire

När elden är ett mindre vanligt fara med handen sanitizers , kvarstår det faktum att på grund av sin sammansättning de är mycket brandfarliga. Om antänds , kan bara en liten mängd desinfektionsmedel brinna väldigt varm väldigt snabbt , vilket kan skada din kropp eller din egendom . För att undvika brand farorna med handen sanitizers , hålla produkterna ur en varm bil och borta från värmekällor , såsom värmare eller någon öppen eld . Var särskilt försiktig om du är matlagning eller grillning omedelbart efter ansökan hand sanitizer .

Previous:nothing Next:riskerna för muskelknutor & IVF

Relaterade artiklar


 • kan alkohol detekteras med en hårsäck test?
 • orto tri - cyclen faq
 • effekter om du tar preventivmedel under graviditeten
 • vad som väntar efter novasure livmodern
 • hur man får passa under klimakteriet
 • hur man skapar en begravning program tri gånger broschyr
 • vad är peri colace ?
 • hur man får åtta timmars ostörd sömn
 • Vilka är funktionerna på en anatomi njure ?
 • Vad är bröst klumpar gjorda av ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com