riskerna för muskelknutor & IVF

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-10
Fibroider är godartade tumörer i livmodern ett stort antal kvinnor, oftast över 35 år. De flesta kvinnor kommer aldrig att stöta på några svårigheter i samband med deras muskelknutor, men en andel erfarenhet kraftiga blödningar, smärta, kramper och andra komplikationer. Många kvinnor aldrig ens vet att de har dem. Kirurgi är tillgänglig för de kvinnor som lider komplikationer, inklusive myomectomy och hysterektomi, samt några mindre ingrepp. Myom har varit kända för att påverka kvinnans fertilitet och kan öka riskerna med in vitro fertilisering eller IVF.

Fibroider och graviditet

Fibroider allmänhet inte stör en kvinnas förmåga att bli gravida, men de kan störa med ett ägg förmåga att framgångsrikt implantat och en kvinnas förmåga att upprätthålla sin graviditet. Storlek och läge fibroid gör en stor skillnad i risken för missfall . Ju större tumören , desto mer kan snedvrida livmodern . Detta gör implantation svårare och ökar risken för missfall . Om tumören ligger alltför nära fostret , kan det också öka risken för missfall .

Fibroider och Implantation

Fibroider påverka framgången för IVF-behandlingar , som redan är blandad . En studie 1995 visade att kvinnor som muskelknutor som förvränger livmoderslemhinnan har en tredjedel chansen att implantation än kvinnor utan muskelknutor . Kvinnor med muskelknutor som inte snedvrider fodret har samma chans som de utan muskelknutor.

Fibroider och IVF cykler

Även muskelknutor inte kan påverka kvinnans naturliga förmåga att bli gravida, har de visat sig påverka hur många cykler IVF behövs för att kulminera i en lyckad graviditet. Under 2007 forskare vid University of Medical Science i Bari, Italien undersökte huruvida förekomsten av muskelknutor påverkat utgången av IVF i en fyraårig studie. De fann att kvinnor med tumörer över 4 cm för att slutföra ett ökat antal cykler för att uppnå en kontinuerlig graviditet.

Fibroider och IVF graviditet

En studie från 2002 redovisas i Human Reproduction tidningen hittas ". . . det fanns en tydlig trend mot lägre levande leverans och högre missfall priser . . . " för kvinnor med muskelknutor på 5 cm eller större genomgår IVF jämfört med kvinnor utan tumörer. Muskelknutor ligger vid början av förlossningskanalen kan också påverka förlossningen och kräver ett kejsarsnitt leverans.

Fibroider och IVF Alternativ

Kvinnor med tumörer över 4 till 5 cm kanske vill diskutera alternativ med sin läkare och få tester gjort att identifiera exakt var och hur stora deras tumörer är, samt titta på någon tillväxt mönster på sina tumörer, innan det undergår IVF.

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för lågt antal blodplättar hos spädbarn ?

Relaterade artiklar


 • husdjur och psykisk hälsa hos äldre
 • hur man förstår vad man ska göra om jag blir efter en ryggradsfusion
 • uterin fibroid vs retroverted livmodern
 • förhöjd hCG och risk för Downs syndrom
 • Vilka är de första tecknen på ett anfall ?
 • amning och neurologiska problem
 • progesteron kräm vs stolpiller
 • vad är septum av en mänsklig näsa?
 • hur du gör ditt liv lycklig och balanserad
 • Vad är manuell blodtrycksmätare ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com