skillnader i mäns och kvinnors olika organ

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-19
Män och kvinnor är olika . Big shocker , eller hur? Vi har olika känslor , olika attraktioner , och ( en av de mest uppenbara skillnaderna ) olika organ . Det är den manliga kroppen. Och det finns den kvinnliga kroppen . Bortsett från den mycket märkbara skillnader i anatomi , skiljer vi oss också i kroppen typ . Även om vi är gjorda av samma grundmaterial , är män och kvinnor satt ihop helt annorlunda från varandra .

fettsammansättning och distribution

Kurvorna karakteristiska av den kvinnliga formen, mjukhet i motsats till manlig form , resultat från vad vissa kvinnor anser vara ett tre bokstäver fult ord-fett . Kvinnor är ämnad att ha högre kroppsfett procentsatser än män . Det är naturens design . Åtta procent av en kvinnas kropp sammansättning är reserverad för väsentliga fett , medan män i procent är fem . Det minimala kroppsfett procent för kvinnor att behålla hälsan är det 15 procent . För män andelen fortfarande fem . För optimal kondition , bör en kvinnas kropp fett procent faller inom intervallet 16 till 25 procent . För män är det är 12 till 18 procent . Det fetma tröskeln för kvinnor är en kroppsfett procent över 30 procent . För män är det 25 . Inte bara är kvinnor i syfte att ha mer kroppsfett än män , är det organ-fett på en kvinnokropp annorlunda än en mans . Kvinnor tenderar att ackumulera mer kroppsfett i höften och skinkan områden . För män tenderar överviktig att samla in mer runt midjan . I allmänhet är kvinnor " päron " ( Gynoid ) , medan män är " äpple " ( android ) formade . Det android kroppstyp är kopplat till en ökad risk för hjärt-kärlsjukdom .

Muscle Sammansättning

Män har en större andel av muskelmassa jämfört med kvinnor . Denna skillnad i muskeln sammansättning mellan könen ger också sätt att skillnader i storlek , vikt och behov kalori . Inte bara män har mer muskler än kvinnor , på grund av högre nivåer av testosteron , manligt muskler är naturligt skrymmande kvinnliga än muskler . Dessutom gör den större muskelmassa hanen kroppsbyggnad mer solid och naturligtvis starkare än en kvinnas kropp. Muscle står också för de högre kalori behovet av män i motsats till kvinnor, och den stora viktskillnaden också . Muscle är tätare än fett . Detta innebär att även om en man och kvinna väger lika mycket , kommer mannen att visas magrare än kvinnan eftersom han har mer muskelmassa än hon gör . Han har också en högre kalori behov, eftersom muskler förbrukar mer kalorier än fett .

Vatten Sammansättning

På grund av skillnader i muskler och fett sammansättning mellan män och kvinnor , det finns också en skillnad i vatten sammansättning . Om kroppsfett innehåller väldigt lite vatten ( 25 procent ) , cirka 75 procent av muskelvävnad består av vatten . Samtidigt som det kan tyckas bakvända tanke på att klagomål om uppblåsthet allmänt anses som en " kvinnlig fråga , " vatten utgör cirka 60 procent av en mans kropp vikt jämfört med 50 procent av en kvinnas kropp massa .

Previous:nothing Next:hur man förbereder ett barn för en tonsilectomy

Relaterade artiklar


 • hur säkra medicinska sug kapslar
 • hur du lagrar mediciner
 • vad är medicinering varningsinformation ?
 • hälsoeffekter av lysrör
 • hur man håller friska med C-vitamin
 • hur man kan räkna föreställning hittills med ultraljud
 • embryo hjärtslag ränta myter
 • hur man odlar örter för en förångare
 • hur man gör mjälte arbeta mer effektivt
 • hur man kan övervinna amningsproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com