symptom på en obalans kortisol hos män

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-10
Cortisol är ett viktigt hormon . Det hjälper kroppen att hantera stress , bistår med glukosmetabolismen och ger kroppen den energi den behöver för att hantera höga adrenalin situationer . Även om det har många fördelar , för mycket eller för lite kan åstadkomma förödelse på en mans kropp . Denna obalans manifesteras genom symtom som påverkar hans kropp på många sätt .

Högt blodtryck

En obalans av kortisol i en mans systemet kan orsaka hans blodtryck att lyfta till farliga nivåer. Eftersom män med felaktig kortisolnivåer ofta har svårigheter att hantera stress , även detta kan bidra till ökat blodtryck också. Om detta är bestående , skador på hans artärer och möjligen aneurysm kan förekomma .

Hyperglykemi

blodsockervärden är svårare att underhålla när kroppen är under påverkan av fluktuerande kortisolnivåer . Kombinationen av felaktig kortisolnivåer skadestånd hans kroppens förmåga att korrekt absorbera glukos släpps . Dessutom i tider av överskott stress, är mer glukos frigörs än nödvändigt för kroppens riktig funktion . Utan behandling kan detta lätt leda till typ 2 -diabetes .

Fetma

Män som lida av en kortisol obalans ofta har en yta av fett runt magen . Detta beror på att det ej absorberade glukos som är befriad från överskott stress-med ingenstans att ta vägen-blir till fett i slutet av varje dag . Tyvärr är magen om denna särskilda fett verkar bo , och det är i ett mycket farligt område . Män med denna typ av fett runt midsections löper större risk för hjärtinfarkt och stroke .

sänkt immunitet

Sänkt svar från immunförsvaret är ganska vanligt med förhöjda kortisolnivåer . Sår och infektioner tar längre tid att läka , och han kan bli mer mottagliga för förkylningar och virus . Kortisol fungerar som ett immunosupressor och orsakar kroppens naturliga mördarceller från att försvara kroppen från utsidan inkräktare . När kortisol nivåerna är höga , immunceller alla men försvinner från blodet . Med ett nedsatt immunförsvar , är sjukdom vanligare . I själva verket är sjukdom efter en tid av extrem stress ganska vanligt på grund av denna anledning .

binjuren Dysfunction

binjurarna är viktiga för kroppens funktion . De hjälper kroppen bryta ner kolhydrater och fetter och hjälper till med att vända fett till användbar energi . De är också ansvariga för att reglera blodsockernivån. Som överdrivna kortisolnivåer cirkulera genom kroppen , binjurarna småningom däck . När detta inträffar kan de inte längre effektivt release kortisol , och en överdriven mängd immunsystemet celler har fritt spelrum i blodet . Detta kan leda till ledinflammation .

Previous:nothing Next:Vilken typ av stol är bra för någon som har balansproblem ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan få gratis synundersökningar
 • Så för att lindra barnets feber, med Motrin
 • Vilka är riskerna med bärbara datorer för barn?
 • Hur påverkar droger och alkohol ditt blodomlopp?
 • insulinresistens och klimakteriet
 • humant tillväxthormon och klimakteriet
 • Vilka funktioner de enskilda ben i skelettet ?
 • hur att upplösa njursten med sparris
 • medicinering för lågt spermieantal
 • svartmögel & sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com