tecken och symtom av cystor på äggstockarna eller tumörer

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-20
Enligt Mayo Clinic, många kvinnor upplever en cysta på äggstockarna under sitt liv och inte vet det. Eftersom de flesta cystor läka sig själva efter några veckor eller månader, finns det oftast ingen anledning till oro. Däremot kan cystor orsaka symptom som ibland är mer allvarligt. Att veta vad dessa symtom kan hjälpa dig och din läkare avgöra vilken typ av cysta du har och om medicinska ingrepp är nödvändigt.

buksymtom

Eftersom cystor på äggstockarna kan trycka på innehållet i bäckenet, kan du uppleva tryck eller en känsla av fullkomlighet i nedre delen av bäcken region. Detta kan så småningom vända till smärta om cysta är tillräckligt stor. Smärta kan isoleras till din nedre bäckenregionen, nedre delen av ryggen eller ner i låren. Det kan vara alltifrån en molande värk till extrem smärta. Dessutom, om cysta spricker kan smärta vara associerad med det. Smärta är ofta vanligt under samlag samt under tarmrörelserna. Illamående kan uppstå när tarmen påverkas. Om de trycker på blåsan du kanske upptäcker att du inte är helt tömma blåsan när du går.

Hormonförändringar

Ovariecystor också kan orsaka ett antal ändringar i din hormonbalans. Du kanske upptäcker att du har en ökning av ömma bröst. Också, som hormonbalans ändringar kan du uppleva en ökad mängd ansiktshår. Vissa kvinnor som aldrig tidigare hade polisonger, hittar de har utvecklat några växer på hakan eller på halsen.

En annan av de vanligaste symtomen på cystor på äggstockarna är en förändring i menstruation. Du kanske upptäcker att du saknar perioder och det är inte på grund av graviditet. Eller din perioder kan vara sen utan någon uppenbar anledning eller oregelbunden. Du kanske upptäcker att du har en kort period och sedan två veckor senare en längre följt av en annan lång en sex veckor på vägen. Menssmärtor är vanliga också. Eftersom cystor tenderar att bildas när äggstockarna går igenom ägglossning, kan dina hormoner att tala cystorna att växa i storlek eller låta fler ta form.

Extreme Symtom

För det mesta , cystor är inte ett allvarligt medicinskt problem , även om de kan orsaka besvärliga symtom . Merparten av tiden kommer cystor lösa sig själva , men då och då de kan bli allvarlig och det finns ett antal symtom som gör att du vet att det är dags att omedelbart söka läkarvård . En av de mest talande symptomen är om du upplever en plötslig extrem smärta . Ibland smärtan kommer att åtföljas av feber och kräkningar . Om du upptäcker att du är mycket yr eller svimmar , är orsaka detta också till oro , som en är en ökning av din andning .

Previous:nothing Next:tecken och symtom på graviditet om Depo Provera

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla en stress huvudvärk
 • hur man förbereder min kropp för graviditet
 • hur man kan sluta röka med sinxia
 • hur du kan trösta en kinkig nyfödd
 • hur du skyddar din hälsa och samtidigt på datorn
 • Vilka är de normala värdena för manliga testosteron ?
 • Hur man vet om Concerta inte fungerar för mitt barn
 • användning av en livmoder dilator
 • hur man klär sig för extremt kallt väder
 • benfrakturer orsakade av IC gabapentin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com