tecken och symtom av godartad sköldkörteln liten knöl

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-05
Sköldkörtelknutor är det vanligaste problemet med din endokrina systemet . Din sköldkörtel är en liten körtel på framsidan av halsen som är ansvarig för produktion av vissa hormoner som hjälper din kropp fungerar ordentligt . Ibland sköldkörteln utvecklar svulster eller knölar som kan kännas genom huden och kan orsaka vissa tecken och symtom.

Visualisering och palpation

En av de första tecknen på Sköldkörtelknutor är förmågan att se dem på halsen. Du kan märka vad som verkar vara klumpar på din hals, om du noga observera förändringar i nacken varje dag. Dessutom kan du känna dessa klumpar under huden, om du försiktigt palpera halsen.

Smärta

Ett annat symptom i samband med sköldkörteln knölar är smärta. Denna smärta kan vara lokaliserad till halsen, men det kan också sprida sig till din käke eller öra.

Oförmåga att svälja

Sällan, om en sköldkörtel liten knöl är tillräckligt stor eller olämpligt placerade, då du kan ha svårigheter att svälja. Eller kanske du märker att det blir allt svårare när du sväljer. Detta kan vara ett tecken på en sköldkörtel knöl.

Heshet

Om knöl trycker på en nerv som går till din röst rutan, då din röst kan låta hes. Om du har heshet, i kombination med vissa eller inga andra symptom på en godartad knöl sköldkörtel, kontakta då din läkare.

Diagnos och behandling

Om du eller din meddelanden läkare Sköldkörtelknutor, har du troligen ytterligare tester för att bekräfta att knölar godartade. Du kan få ytterligare blodprover för att kontrollera sköldkörtelhormoner nivåer , ultraljudsundersökningar och /eller biopsi med en nål för att avgöra om knöl är cancerogena. När resultaten av dessa tester kommer tillbaka , kommer din läkare att diagnostisera din knöl som godartad eller cancer .

Godartad Sköldkörtelknutor kan behandlas med en rad olika metoder som är beroende på vilken typ av liten knöl som du har . Ibland kräver liten knöl inte behandling , och läkaren kommer att använda periodiska kontroller för att kontrollera förändringar i liten knöl . Din endokrinolog kan besluta att krympa liten knöl med hormoner eller ta bort knöl helt .

Previous:nothing Next:Vad är subenheter av triglycerider ?

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar ränta dopamin dropp
 • urin smärta hos män
 • borax hälsorisker
 • hur du berätta för dina föräldrar att de inte kan köra
 • hur man håller det hjärtat friskt, äta rätt mat
 • övningar för barn att hjälpa till att övervaka hjärtslag
 • hur man kan bli av mul svamp
 • differentialdiagnos av kronisk buksmärta hos barn
 • urinblåsan problem efter en hysterektomi
 • hur man förebygger graviditetsillamående
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com