tecken och symtom på graviditet om Depo Provera

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-20
Depo-Provera är ett injicerbart hormon , som kan förhindra graviditet i upp till tre månader . Depo-Provera förhindrar ägget frigörs från äggstocken , tjocknar cervixmucosan och tunnar slemhinnan i livmodern väggen för att förhindra graviditet. Planned Parenthood visar att mindre än en procent av kvinnorna som använder Depo-Provera enligt anvisningar kommer att bli gravid , men kommer de som upplever liknande symptom till andra gravida kvinnor . Om du tror du kan vara gravid när du använder Depo-Provera , se din läkare omedelbart .

missad tid

Det vanligaste graviditet symptom , enligt den amerikanska Graviditet Association , är en missad tid . För många kvinnor är detta deras första indikation om att de kan vara gravida . Kvinnor som är på Depo-Provera , men kanske inte har regelbundna menstruationer och därför kommer inte att märka en missad tid som den första symtom på graviditet.

Trötthet

Känsla trött eller tröttare kan börja så tidigt som en vecka efter befruktningen. Det finns många orsaker till trötthet under graviditeten . Ökningen av progesteron kan göra en kvinna extra sömnig , anemi och depression är också vanliga under graviditeten och ökar ofta känslor av trötthet , och din kropp genomgår det hårda arbetet med att stödja och utveckla ditt foster

Illamående

Medan . Det kallas ofta " graviditetsillamående, " detta symptom , som vanligen visas två till åtta veckor efter befruktningen , kan slå till när som helst på dygnet . Illamående vid graviditet är relaterade till kvinnans känslighet för spridningen av östrogen i hennes kropp. Gravida kvinnor rapporterar vanligtvis mindre illamående efter den första trimestern , men kan det sista hela graviditeten . Äta små näringsrika mellanmål under dagen kan lindra din illamående . Alternativt kan du behöva ett recept från en läkare för en medicin för att lindra din illamående .

Tender /svullna bröst

Redan en vecka efter befruktningen , en del kvinnor börjar uppleva svullnad, ömhet, och allmän ömhet i sina bröst . Detta orsakas av de ökade nivåerna av östrogen och utvidga av mjölken körtlar . Använd en stödjande BH för att lindra obehag .

Huvudvärk

Graviditet orsakar plötsliga i hormonnivåer , vilket kan resultera i huvudvärk oftare än tidigare upplevt . Tala med din läkare om vad som över disk läkemedel är säkra att vidta i olika stadier av graviditeten .

mat Cravings

Många kvinnor känner stark cravings för vissa livsmedel när de är gravida . Äta en välbalanserad , näringsriktig kost och ta en prenatal vitamin kan hjälpa till att stävja cravings . När ohälsosamma cravings strejk , försök att ersätta ett hälsosamt alternativ , till exempel rostad klyftpotatis istället för pommes frites .

frekvent urinering

Sex till åtta veckor efter befruktningen , kan du finna dig själv att göra fler resor till badrummet än vad du hade tidigare . Detta hänger också samman med den ökade hormonproduktionen , och förändringar i buken för att möjliggöra tillväxt av livmodern .

Previous:nothing Next:manuell kontra automatisk blodtrycksmätare

Relaterade artiklar


 • hur man håller luften i ditt hem från att vara torr
 • hur du prata med din dotter om menstruationen
 • hur man eliminerar eksem ärr
 • Hur många frukter och grönsaker bör en tonåring äta ?
 • Verksamheter för att förklara skilsmässa för barn
 • spånskivor toxiner
 • hur man förbereder min familj för minusgrader
 • kroppen värker symtom är relaterade till vad sjukdom?
 • hur man kan bli av en öl tarmen
 • hur frätande är borsyra ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com