tecken på att barn är döva

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-14
Ett barns förmåga att höra är ett betydande inslag i grunden för lärande. Hörselscreening, ofta efter födseln, är den mest tvingande metod för att bestämma hörselnedsättning hos spädbarn, men föräldrar och vårdgivare bör vara uppmärksam på tidiga varningstecken. Isolerade utveckling problem eller tecken på dövhet får inte anledning till oro, men det är fortfarande viktigt att kontakta din barnläkare omedelbart om du märker några av dessa tecken på dövhet hos ditt barn.

Tecken för nyfödda till 3 månader

Nyfödda barn upp till 3 månaders ålder kan visa tecken på hörselnedsättning eller dövhet om de inte skrämma en reaktion på plötsliga , höga ljud eller inte mottaglig för röster , musik eller ljud . Barn i denna åldersgrupp kan också visa tecken på dövhet om de inte flytta eller vakna med närliggande röster eller ljud och inte svalkas av mjuka ljud . Enligt BabyCenters medicinska rådgivare, om ett barn inte börjar göra vokalljud som " oh " eller inte tystas av välbekanta röster , hörselnedsättning kan vara ett problem .

Tecken för 4 till 8 månader

Vid tiden ditt barn är 4 till 8 månaders ålder , han skulle börja röra ögonen eller vrider sig mot Ljud från människor och föremål som han inte kan se . Bebisar ska också byta uttryck som reaktion på ljudet av en röst eller högt ljud när i en lugn miljö . Tecken på hörselnedsättning kan även brist på glädje av ljud som ett gnisslande noisemaker , ringande klockor eller en skallra skakning , oförmåga att härma ljud med 6 månader , inte börja babbla för sig själv eller andra , och inte reagerar på förändringar på rösten toner . Om ditt barn verkar höra vissa ljud men inte andra eller uppmärksammar endast vibrerande ljud och inte ljud som hörs , kontakta din barnläkare för att utvärdera för döva.

Tecken på 9 till 12 månader

Spädbarn i 9-till 12- månaders intervall ska börja svara när kallas vid namn och till musik genom att sjunga , babbla , lyssna och studsande längs . Bebisar denna ålder bör också variera tonhöjd när porlande , vänd snabbt mot ljud och göra en mängd olika konsonantljud ( b , g , m , p och så vidare ) när jollrar. Ytterligare varningssignaler för dövhet i åldern kan innehålla en oförmåga att säga enstaka ord som " ma -ma " eller " da-da " , oförmåga att uttala en mängd konsonantljud i början av ord , oförmåga att förstå enkla ord för vanliga uttryck som " hej-hej " , och sådana saker som " sko " eller kommandon som " nej " eller "Kom".

Previous:nothing Next:hur man beräknar miles gick

Relaterade artiklar


 • objektiv egenskaper
 • Hur man naturligtvis ser yngre
 • effekter av kön i memorering
 • hur man effektivt stoppa snarkning
 • leverfunktion hos barn
 • hur man interagerar med en kär vän med en Alzheimer eller Alzheimers demens diagnos
 • hur man använder en tidsmässig termometer (som exergen tidsmässig scanner)
 • tidiga barndomen rörelse och utveckling
 • heliumgas och faran med inandning
 • hur man ska bekämpa brist på energi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com