trivia spel för äldre

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-04
Kroppen behöver regelbunden motion för att hålla formen . Hjärnan också måste mentala övningar för att upprätthålla kognitiv förmåga , såsom resonemang , medvetenhet och omdöme . Dessa stimulerar och ger långvariga effekter för tänkande och minne processer . Trivia spel är särskilt fördelaktigt , eftersom de kan härröra från en tid då personen var ung och inte bara utmana minne makt , men ta tillbaka scener från sin ungdom .

Namn som Tune

Namn som tune är ett frågesportspel som seniorer kan verkligen relatera till . Du behöver en bra sångare och en gitarr eller piano spelare . Först köper du en låt bok som har låtarna från den tiden du vill . Du börjar med att spela endast de tre första tonerna i låten , och om ingen kan namnet på låten , du spelar fyra toner . Fortsätt på detta sätt tills någon namn på låten. När låten är erkänd , kan alla sjunga med .

Make Your Own

När du att den genomsnittliga åldern på spelarna , kan du hitta en online trivia databas och göra spel baserade på filmer , sånger , politik , mode , sport , reklam från tidigare och mer . Ställde en fråga på små kort , och har varje person dra ett kort . De måste svara på frågan , och om de inte vet svaret , blir nästa person en chans . Det fortsätter runt cirkeln tills frågorna är borta . Den person som svarade på flest frågor vinner .

Brädspel

Trivial Pursuit är ett berömt brädspel där varje spelare måste svara på frågor om allmänna kunskaper och populärkultur. Det har trivia från decennier tidigare att äldre människor kommer att få minnas . Da Vinci Game är ett annat brädspel där pussel och dolda betydelser måste hittas. Det tar mentala snabbhet och kunskap om historia från forntid till nutid. Var är Moldavien är en annan brädspel där allmän kunskap , taktik , minne och tur hjälper dig att få länder . I trivia Saker brädspel , spelare får upprörande ämnen för att svara på , till exempel vad hunden säger när den skäller , eller saker du aldrig kan hitta .

datorspel

Det finns hundratals trivia spel online som stimulerar och uppdatera någons sinne . Seniorer som har datorvana kan spela ensam eller med någon annan och föra protokoll. Det finns också spel att testa Brain Power och hjälpa pensionärer att förbättra sin mentala kapacitet .

Previous:nothing Next:neurologiska effekterna av kemoterapi på små barn

Relaterade artiklar


 • hälsokontroller av kroniska sjukdomar
 • omega 3 & Omega 6 fettsyror dagliga intaget hos barn
 • hur man har en friskare barn
 • hälsoeffekter av krossat glas
 • hur man håller friska i skolan
 • hur man håller utsöndringsorganen system friska
 • vad är orsakerna till intermittent blå hudtoner hos spädbarn ?
 • hur man kan mäta din midja att höftkvot
 • vad är community hospice ?
 • hur man kan stödja någon du älskar att sluta dricka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com