typer av rörelseomfång

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-16

Du behöver :
certifierade matvaru- säker tank
. Blekmedel.
Dosmått.
Skurborste .

Rörelseomfång är en term som används i sjukgymnastik för att mäta rörelser hos en gemensam . Enligt Merck Manual , det finns 13 olika typer av rörelseomfång mätningar som görs i sjukgymnastik . Olika typer av rörelseomfång mått gäller för varje skarv. Alla leder har minst två rörelseomfång standarder ( i allmänhet böjning och förlängning ) och en del har många fler beroende på komplexiteten i det gemensamma .

böjning och sträckning

Flexion flyttar benen ansluten till en gemensam mot varandra, t. ex. med armbågen, vilket din knytnäve mot din axel. Extension är det tvärtom, som när du förlänga armen från armbågen.

Hyperextension

Hyperextension rör det gemensamma förflutna dess normala, utfällt läge. Ett exempel är om du ligger på golvet med baksidan upp, lyfta benet bakom dig. Detta är översträckning av höftleden.

Kidnappning och adduktion

bortföranden är när du flyttar bort från mittlinjen, t. ex. när du står med armarna längs sidorna, höja dig en arm så det är parallellt med golvet, bort från mittlinjen av kroppen. . Adduktion är motsatsen, återlämna armen till sidan

Lateral Rotation och Medial Rotation

Lateral rotation är att göra en gemensam utåt, medial rotation är att göra en gemensam inåt. I normalfallet stående arbetsställning, om du höjer din fot något och peka på utsidan, det är lateral rotation, om du stänger av din fot på insidan, duva-toed stil, som är medial rotation

plantarflexion och dorsalflexion.

plantarflexion och dorsalflexion är särskilda villkor för böjning och utbyggnad av fotleden. Böjning ankeln , eller flytta tårna mot smalbenen , är dorsalflexion , förlängning av fotleden , genom att peka tårna , är plantarflexion

Inversion och eversion

Inversion och eversion tillämpas på foten . Stående , är inversion roterar foten så att utsidan av foten enbart på marken . Eversion är att placera insidan av foten på marken .

pronation och supination

Pronation vänder mot ansikte bakåt , till exempel att vrida handflatan mot ansikte bakom dig . Supination är motsatsen , till exempel att vrida handflatan mot ansikte framåt .

Previous:nothing Next:hur man använder backup skydd på den första veckan i månaden

Relaterade artiklar


 • hur man kan bota en manet sting
 • är Prilosec vanebildande?
 • är luftvapen säkra för barn ?
 • fördelarna med spegel solglasögon
 • när ska du kasta ut hand lotion & makeup ?
 • hur snabbt desinficera ditt hem
 • är HGH ok för kvinnor ?
 • Hur du tar östrogen och progesteron för män
 • hälsofördelarna ro vatten för människor
 • balanserad kost meny för tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com