vad som orsakar spotting ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-12
Även ljus spotting är en vanlig företeelse för många kvinnor i mellan deras perioder , kan det vara förvirrande . Skälen spotting inträffar är varierade och sträcker sig från mindre till mer seriösa . Att veta de skäl som stänkblödning kan förekomma kan hjälpa dig avgöra om du behöver söka läkarvård .

Infektioner

finns ett antal infektioner i bäckenregionen som kan orsaka spotting, inklusive vaginala , livmoderhals , livmoder-eller äggstockscancer infektioner . Ibland är dessa beror på en exponering mot en sexuellt överförd infektion . Den spotting kan vara en varningssignal om att något är allvarligt fel . Dessutom är inflammatoriska sjukdomar ibland orsaken . Vanligtvis dessa infektioner kommer att orsaka fläckar efter samlag eller douching .

Preventivmedel

ofta olika former av preventivmedel kan orsaka fläckar . P-piller orsaka en förändring i dina hormonnivåer vilket kan leda till fläckar . Om du nyligen bytt eller startat ett nytt p-piller , kan det ta några månader för kroppen att anpassa sig till förändringar i hormoner . För att minska spotting på grund av preventivmedel , ta tabletterna vid samma tidpunkt varje dag för att se till hormonnivåer förblir balanserad . Även en spiral eller spiral , kraftigt ökar risken för småblödningar mellan menstruationerna . En kopparspiral är en liten enhet som är ansluten till slemhinnan i livmodern för att förhindra graviditet .

Ägglossning

När kroppen frigör ett ägg under din månatliga cykel , detta kallas ägglossning . I allmänhet sker denna 14 dagar efter inledningen av din senaste mens , och en del kvinnor spotting vid denna tid . Tillsammans med spotting , kan du uppleva en mild smärta ligger på antingen vänster eller höger sida av korsryggen . Omvänt , om du inte har ägglossning , kan du uppleva spotting och eftersom livmoderslemhinnan blir tjock och små delar av den kan kasta under den tid i månaden du normalt ägglossning . En vanlig orsak till bristen på ägglossning är polycystiskt ovariesyndrom.

under graviditeten

Det finns ett antal gånger du kan spotting om du är gravid . En av de första gångerna många kvinnor upplever det är under implantation . När det nyligen befruktade ägget fäster på livmodern, kan du uppleva ljus blödning för en dag eller två. En mindre vanlig orsak till spotting under graviditeten är en molar graviditet. En molar graviditet är när kromosomer från mamman och pappan inte växer ordentligt och graviditet kan inte stödjas. När detta inträffar är det första tecknet på ett problem spotting vanligtvis. Ibland spotting är bara något som inträffar med något givet skäl, såsom genombrottsblödning. Detta inträffar när din kropp fortsätter att upptäcka varje månad när du normalt skulle ha en period, men det finns ingen anledning till det. Oavsett hur ljus spotting är, kontakta din läkare leverantören omedelbart om du får några blödningar under en graviditet för att se till att inga större problem att utvecklas.

Previous:nothing Next:vad är en d.o.

Relaterade artiklar


 • Vilken roll spelar den mänskliga hjärnan ?
 • hur du tar bort kirurgiska häftklamrar med en stapelvara utsug
 • Vad gör jag om mitt barn sväljer ett nickel ?
 • verktyg som används för att spåra människors arv drag
 • hur man förebygger graviditetsillamående
 • hur man ska leva livet med autism
 • förhöjd hCG och risk för Downs syndrom
 • hem rättsmedel för ett barn med en torr hårbotten
 • hur man kan bota en kräfta öm
 • klimakteriet och sinus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com