Vad gör en liten marginal mellan systoliskt och diastoliskt blodtryck menar?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-13
Blodtryck är den kraft med vilken blodet rör sig genom artärerna i kroppen. När en persons blodtryck tas, är det mäts av två siffror-det systoliska trycket och det diastoliska trycket. Det systoliska nummer är när blodtrycket är som högst när hjärtat slår. Det diastoliska tal betyder att hjärtat är i vila. Skillnaden mellan två tal kallas pulstryck

Smala pulstryck

En smal puls tryck är oftast ett tecken på chock som orsakats av någon typ av trauma, men det kan finnas flera orsaker.

Orsaker till Narrow pulstryck

Det finns flera saker som kan orsaka lågt eller smalt pulstryck , inklusive chock , låg slagvolym ( låg total blodvolym ) eller låg hjärtminutvolym . Några orsaker till chock inkluderar en hjärtattack , plötslig blodförlust till följd av en skada eller en betydande förlust av kroppsvätskor .

Ytterligare orsaker

Ytterligare orsaker är aortastenos ( den ofullständiga öppnandet av aortaklaffen ) , anafylaxi ( allergisk reaktion) , hjärttamponad ( insamling av blod eller vätska i utrymmet mellan hjärtmuskeln och membranet täcker hjärtat) och hjärtsvikt .

Normal puls tryck

En normal puls trycket inte bör vara mer än 60. Till exempel är ett normalt blodtryck 120/80, vilket motsvarar en puls tryck på 40. Det är OK. Men bara för en persons puls tryck är 40, leder inte till någonting. En persons blodtryck kan 140/100 med puls trycket 40. Detta är helt annorlunda. Pulsen trycket inte ensam bör vara den enda avgörande faktorn i en persons hälsotillstånd. En fullständig fysisk undersökning krävs för att avgöra vad som kan vara fel med patienten.

Behandling

Många läkare kommer att placera patienter på blodtrycket medicinering för att stabilisera personens blodtryck. När det räcker inte, som i de fall svår chock eller ett hjärta bifoga, ibland sjukhusvistelse krävs.

Previous:nothing Next:embryonala utvecklingen av det mänskliga ögat

Relaterade artiklar


 • är varmt eller kallt lotion bra för att lindra smärtan av bältros ?
 • Hur sluta röka på dina egna villkor
 • balett övningar för femte klass
 • vad gör årligen physicals innehålla?
 • hur man handlar presenter för funktionshindrade med förlamning eller Alzheimers
 • fysisk och sensoriska utveckling
 • hur förklarar cellandning att barn
 • effekter av kön i memorering
 • blygdläppar smärta medan mens
 • hur man hanterar naturligt arbetskraft
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com