hur du kan förbättra ditt mentala fokus

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-07
Hur många gånger om dagen gör ditt sinne vandra ? Om svaret är fler gånger än du kan räkna , då är du inte ensam . I själva verket förlorar genomsnittlig vuxen fokus var 6-10 sekunder ! Det är en undrar något blir gjort alls !

Skälen till detta är komplexa , men enkelt uttryckt , dess eftersom den medvetna delen av vår hjärna som styr vår fantasi , domar beslut har en mycket begränsad förmåga att faktiskt bearbeta information och när den gör det kan bara göra det på kort sikt .

det undermedvetna hjärnan är dock ansvarig för driften av våra inre biokemiska reaktioner , ( ca 10 kvadriljon reaktioner per sekund ) och gör så non-stop-24 timmar om dygnet för hela vår livstid . Detta är den del av hjärnan som har den långsiktiga behandlingen förmåga och varför vi har svårt att behålla fokus .

Den goda nyheten är att det finns vägar att utnyttja den undermedvetna och " Träna Brain " för att hålla fokus för längre löptider , och öka effektiviteten av tankar handlingar på samma gång . Följande övningar kommer inte bara att samordna och integrera det medvetna och undermedvetna delar av hjärnan , men kommer att öka hjärnans förmåga att bearbeta information och därmed kommer också att väsentligt minska stress också.

Du behöver:
5-10 minuter om dagen att träna
. kritor och papper.
olika slumpmässiga objekt (blankett ett skrivbord eller kökslåda eller i en väska är bra)


1
andas:. . Din andedräkt är alltid här och nu. Ett av de enklaste sätten att förbättra fokus är uppmärksam på din andedräkt. Prova att göra ingenting men med fokus på din andedräkt i en hel minut. Tycker det är lätt? Om du kan göra det första gången, då du har bättre uppmärksamhet än de flesta. Gradvis arbeta dig upp till 5 eller tio minuter eller mer. Ju längre du kan göra detta, desto mer kommer din förmåga att fokusera kommer att förbättras. (Du kan mentalt säga eller bild orden "Just Breathe" varje gång du andas in och andas ut. ) Om ditt sinne vandrar, bara föra den tillbaka till fokus och fortsätta att andas. Denna övning för 5 minuters mellanrum under dagen kommer att avsevärt förbättra fokus och minska stress
2
bildspråk:. . Bildspråk är ett annat enkelt sätt att förbättra ditt fokus. Bild ett bekant objekt i ditt sinne, tydligt och så mycket livfulla detaljer som du kan. (Det kan vara allt: ditt barns ansikte, en ko, ett äpple, en pizza, etc. ) Nu håller den bilden i 5-10 minuter. (Du kan börja med 1 minuts mellanrum och gradvis öka längden som din hjärna blir mer utbildade. ) Om ditt sinne vandrar, bara föra den tillbaka för att fokusera på objektet.
3.

CRAZY 8's: Detta är ett sätt för vuxna och barn för att förbättra fokus som innehåller dina visuella behandling också. Ta ett tomt papper och rita en lodrät linje längs mitten med en krita. Ta en annan krita och från mitten av vertikala linjen och flytta till vänster sida först, göra en sida-vägar "siffran 8", kors och tvärs över linjen i centrum som på bilden. Fortsätta att göra "Crazy 8: s" om och om och tittar på när du gör detta. När du har gjort detta i en minut eller två, ta en krita och nu prova denna övning med din icke-dominanta handen. Efter några minuter ta en krita och prova att använda båda händerna. (Denna övning inte bara integrerar medvetna /omedvetna hjärna, men även vänster och höger sida av hjärnan, så att dina kreativa och analytiska sidor arbeta bättre tillsammans. ) Detta är ett bra aktivitet att göra med barn , särskilt barn med inlärningssvårigheter. ( Dess lugnande och bidrar till att göra nya nervbanorna för lärande. )
4
enkel konst . Coloring är också ett bra sätt att integrera visuella och hjärna bearbetning funktioner. Du kan börja med färg eller rita en enkel design . ( Använd en målarbok eller skriva ut ett färgämne sida från internet . ) Bo i fokus på färg tills din design eller sida är klar . ( En annan stor lugnande stress-releiving verksamhet för barn och vuxna . . )
5
RANDOM organisering: Ta en grupp av slumpmässiga objekt-(från ett skrivbord eller kök låda eller en väska är bra) och dumpa dem framför dig. Nu hitta ett sätt att ordna dem så snabbt du kan. (Tänk inte för mycket om detta, bara gör vad kommer till dig. )
6.
Nu när du har dem organiserade, blanda dem och organisera dem igen, bara detta tid på olika sätt sedan du gjorde tidigare. (Återigen, inte tänka för mycket, bara göra vad som känns rätt och så snabbt som möjligt. )
7.
Denna enkla organisera motion är en annan kul en för barn, och stärker visuella detalj, logik och kreativ problemlösning /beslutsfattande färdigheter. (För barn du kan använda en timer för att se hur lång tid det tar, eller har en rolig tävling att se om du eller ditt barn kan organisera sin lugg först. ) Dess ett bra sätt att förbereda sig för ett test, eller en presentation eller för att starta din arbetsdag. Du kan göra detta med vardagliga sysslor som tvätt, disk, etc. Det är inte viktigt hur du organiserar poster, bara att du kan göra det flera olika sätt med lätthet. Om detta var svårt för dig, fortsätt att öva och på relativt kort tid kommer du märka en skillnad i hur du organiserar dina tankar, ditt liv, fokus och lösa problem varje dag!

Tips och varningar


 • Sitt bästa att praktisera en eller två övningar varje dag, i 10 minuter ett par gånger under dagen och växla till olika övningar varje dag. Detta kommer att hålla det intressant och successivt utveckla alla delar av hjärnan , förbättra fokus och bidra till att minska stressen !


 • Previous:nothing Next:hur räkna ut hur länge du kommer att leva

  Relaterade artiklar


 • vad är biometriska testning?
 • Hur påverkar ålder och kön kortsiktiga och långsiktiga minne?
 • hur du gör ditt liv lycklig och balanserad
 • hur du gör din egen mäns löshår
 • hur de ska hålla strömförande och friska under vintern
 • tecken och symtom på graviditet om Depo Provera
 • hur man firar nationella barnens minnesdag
 • hur många kalorier skall ett barn äta per dag för att gå ner i vikt?
 • hur du vad din tonåring hälsokunskap nivå
 • kompetens och krav på kompetens för en vårdbiträde
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com