hur man återhämta sig från en bruten arm

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-11
Du har brutit i slutet av din underarm-distala radius-och du har blivit opererad . Vad kan du förvänta nu ? En långsam vägen till full återhämtning , eller en snabb , enkel resa till 100 % användbarhet ? Varken , faktiskt . Du kan återställa användning av din hand , men det kommer att ta några verkliga ansträngningar på din sida . Här är de tips du behöver för att göra det lättare

Du behöver : .
Tid : . Du kanske inte har så mycket du vill
.
Tålamod : Kan inte få för mycket
. .
Persistens : En viktig kvalitet för alla att lyckas komma tillbaka i en hast .
.
Tro på dig själv .
.


1
När kirurgi är över och du är på uppvakningsavdelningen , vet detta : Du kommer att göra ont. Smärtan kan vara hård-som handleden är i ett skruvstäd som inte kan lossna . Ta ditt smärta medicin . Du behöver dem .
2 .
handleden kommer att vara insvept i en skena eller en gjuten , beroende på din ortoped önskemål . Du kommer inte ha mycket val i denna fråga , men om din kirurg kommer överens om att bettskena , det är mycket bättre för ditt tillfrisknande. Begär bettskena och INTE en glasfiber rösterna .
3 .
en glasfiber rösterna kommer att stanna på 4 till 6 veckor, under vilken du har inga funktionell användning av handleden . När rösterna lossnar , du börjar från Ground Zero .
4 .
Eftersom fraktur fastställs internt med en tallrik och skruvar , det är ganska säkert direkt . Inte säkert nog för att gå ut och börja använda , naturligtvis , men säker nog att ta bort skenan i en vecka . När skenan tas bort kan du bära en kardborre handled stödbandage som inkluderar ett metallband för stabilitet .
5 .
Börja flytta fingrarna ASAP . Lederna kommer att ha orörlig under ett par veckor , och kommer att vara mycket hård . Dessutom kommer din senor på Palm sida vara kortare än normalt-kallas foreshortening . Din utmaning blir att sträcka dem tillbaka till det normala. Bara detta är en utmaning .
6 .
Din kropp var i rörelse. Så börja röra fingrar, tumme och handled . Var inte rädd för att röra , kan du inte förstör något inuti . Det kan kännas helt konstigt , och du kanske tror att du kommer att bryta vad som har korrigerats , men du kommer inte . Och oroa dig inte , kan du knäppa inte din egen senor , oavsett hur mycket man än försöker att sträcka dem .
7 .
Se en sjukgymnast så snart du kan efter operation . Få en utvärdering av din sjukdom . Om du är motiverad , kan du göra övningarna på egen hand . Men att ha en annan person faktiskt böja handleden , och gör djup vävnad massage som behövs , är en verklig bonus .
8 .
Recovery är den tuffaste delen av programmet . Ju tidigare du börjar röra dig desto bättre . Många människor kommer att göra någonting för sex veckor eller längre , rädda för rörelse . Detta förlänger bara återhämtningsfasen.
9 .
Starta klämmer en stress boll direkt efter operationen . Din egen muskler kan inte skada upptagning av benet . Dina muskler kommer att vara mycket svag från inaktivitet , och stärka processen är utmanande . Du kan göra det om du håller dig fokuserad.
tio .
sätta upp mål för ditt tillfrisknande. Jag fastställa en baslinje med terapeuten-jag kunde flytta sig 10 grader sidled och 20 grader uppåt och nedåt. Jag arbetar hårt för att öka graden av rörlighet med varje besök .
11 .
Börja använda en mycket låg vikt , ca 2,5 pounds , att hålla i handen . Skydda din underarm , låt vikten rulla ut till slutet av fingrarna , rulla tillbaka den. Gör 3 set med 10 reps . Arbeta upp i vikt och set . Du vill skjuta dig själv , men inte dig illa . Din kropp är elastisk , och kommer att studsa tillbaka mycket snabbare om du ägnar tid och energi för att utöva och stretching den drabbade sidan .
12 .
Slutligen , kom ihåg att det var dina ben som bröts , inte dina muskler och senor . Det är en kraftfull psykologisk komponent till skada. Fakta är ibland förbises. Om du kan komma ihåg att benet fixeras med en platta och skruvar kan du fokusera verkligen på stretching för att få din senor tillbaka, och att bygga muskelstyrka.

Tips och varningar


 • Använd varma förpackningar för att värma upp det drabbade området före stretching.
 • Använd is efter ett träningspass.
 • Flytta drabbade fingrarna med bra hand.
 • Flytta så ofta du kan. Du kommer inte att skada dig själv!
 • Räkna viss svullnad i flera veckor om du har en skena. Casting kommer att minska svullnad, men sätter du tillbaka totalt.
 • Massage ärret! Ju mer vävnad massage du kan göra, desto bättre.
 • slutligen ställa massor av frågor. Sätt några tips i praktiken som verkar som att de fungerar. Kom ihåg att dina utmaningen att vara att sträcka och flexa lederna. Jag hoppas att detta hjälper dig på din väg till återhämtning.
 • inte sitta en tycka synd om dig själv. Det kommer inte att hjälpa dig att få bättre.
 • inte rädd att be om hjälp. Du kommer att behöva det.
 • inte stanna orörliga. Det värsta du kan göra är att flytta inte.


 • Previous:nothing Next:hur man gör bra hiphop beats

  Relaterade artiklar


 • vad är peri colace ?
 • det bästa benet kuddar
 • fontäner vs vattenflaskor i skolan
 • hur man beräknar verkliga ålder
 • innehållsämnen i Vicks vaporub
 • fördelarna med en god muskulatur
 • hur du lägger in din läkarundersökningar ( för kvinnor )
 • brustna blodkärl på fötterna
 • kul & sanna fakta om mänskliga ben
 • inre hjärtmassage teknik
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com