hur man får och använder dina mediciner på rätt sätt

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-09
Dessa tips hjälper dig att förstå vad du kan göra för att få dina mediciner ordentligt och sedan ta dem exakt
1 .
första du bör göra när du plockar upp ett recept är att vänta till sent i månaden för att göra det . Det enda skälet till detta är att apotekare fel ökning ca 25 % under första veckan i månaden . Detta tenderar att hända eftersom social trygghet kontroller kommer i runt den tiden och människor tenderar att fylla sina recept i början av månaden . Dubben recept refill har bieffekt av ökad fel . Undvik detta så mycket du kan .
2 .
Kontrollera dina läkemedel på apoteket . Fråga apotekspersonalen om det är de droger din läkare har ordinerat . Studier har visat att en jättestor 88 procent av medicin fel tillskrevs fel läkemedel eller fel dos . Alltid, alltid kolla med apoteket .
3 .
Kontrollera alltid ingredienser av hosta, förkylning , och rättsmedel influensa . Lyckligtvis för oss nu mediciner kommer levereras som mjukvara för att behandla olika sjukdomar på en gång . Vad detta innebär för dig konsumenten är att om du tar en hostmedicin t. ex. som innehåller paracetamol och sedan ta kallt medicin som också innehåller paracetamol du nu orsakar skada på levern på grund av att stor paracetamol . Kolla vad dina mediciner ingredienser och be en professionell apotekare vad deras åsikter .
4 .
Om du tar antibiotika ta dem med kultur yoghurt . Bortsett från att döda alla infektioner i kroppen antibiotika också har en tendens att döda de goda bakterierna . Dess ungefär som att låta en granat gå av. Det spelar ingen roll vem som är den goda killen eller vem som är den onde , är alla i dess närhet kommer att dö . Thats hur antibiotika fungerar , så att kompensera att du kan ta odlade yoghurt att ta tillbaka några av de goda bakterierna som kroppen behöver .
5 .
Mät dina mediciner så exakt som möjligt . Teskedar är design inte avge rätt mängder av läkemedel . Du är antingen inte får tillräckligt med medicinen att göra någon skillnad eller du får för mycket vilket också är dåligt . När plocka upp recept be apoteket om en spruta som de är oftast glada att ge .


Previous:nothing Next:hur man kan minska medicinska misstag

Relaterade artiklar


 • vad gör bort levern från blodet?
 • hur man ska behandla härdad fett bröstvävnad
 • spänningsanalys formel
 • hur man läser en rapport pulsoximetri
 • rätt sätt att testa pH-nivåer
 • vad är peri colace ?
 • Vilka är farorna med mattan installation till spädbarn ?
 • Hur sluta röka i ett behagligt tempo
 • hur man ska leva till 100 år gamla
 • hur man ökar ditt barns syn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com