hur man ger en barn medicin

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-02
Förstå specifika detaljer , i instruktioner och biverkningar av läkemedel för barn är viktigt för varje förälder . Det kommer att finnas tillfällen då din läkare ordinerar en medicin eller rekommenderar ett över disk läkemedel för ditt barn . Lets face it , läkarna är mer hektisk än någonsin . Studier har visat att en mycket hög andel av barnläkare gör ett dåligt jobb med att förklara mediciner till föräldrarna. Det är ytterst föräldrarnas ansvar att ställa frågor och att bli fullt informerad innan administrering någon medicin till sina barn .

När du är bekväm med medicineringen och dess användning , ändå att du har kämpat bara halva striden . Få ditt barn att faktiskt ta medicinen är sannolikt kommer att bli tuffare än era ansträngningar i farmaceutisk utbildning . Nedan finns några tips och råd som kommer att tjäna dig väl när den lämnar ditt barn medicin

Du behöver : . .
doseringssprutan


1
Förstå att för vanligaste sjukdomar som förkylning, feber , eller rinnande näsa-medicinering är sannolikt inte den bästa behandlingen . I dessa fall medicin är bara att ge lite lättnad snarare än en faktisk bota sjukdomen . Vi vill att alla våra barn att vara bekväm . Men innan du ger ett barn en OTC barnmedicin , kontrollera med din barnläkare . Du behöver inte en faktiska besök i flesta fall kan samtalet sjuksköterskan hjälpa dig att göra ett välgrundat beslut.
2 .
I de fall där läkaren eller sköterskan har ordinerat dig barn en medicin eller rådas att använda ett OTC läkemedel , måste du förstå alla de inblandade detaljer . Se till att du förstår av noggranna anvisningar innan du lämnar läkarmottagningen . Om läkaren eller sköterskan inte har skrivit ner dem , ta ledningen och skriva ner dem själv . Gå igenom dem igen med läkaren för att vara säker instruktionerna är korrekta .
3 .
Gå igenom anvisningarna igen med apoteket . Om apoteket instruktioner skiljer sig från läkarens instruktioner , ring barnläkaren kontor omedelbart . Kontrollera etiketten medicin flaskan och den tryckta instruktioner att se till att de matchar vad doktorn sagt . Innan du sätter någon medicin i ditt barns kropp , måste du vara tydlig på detaljerna .
4 .
Kontrollera styrkan i medicin dosen . De flesta läkemedel finns i många olika styrkor . Om doseringen är för hög för ditt barn , kan resultaten vara farlig . Se till att både läkare och apotekspersonal vet ditt barns ålder och vikt. Fråga dem båda att dubbelkolla doseringen beloppet . Kom ihåg att medicinska yrken är tänjs till bristningsgränsen i dessa dagar , vi som föräldrar måste vara den sista skyddsnätet för vårt barn .
5 .
Kontrollera att ditt barn inte är ordinerat en medicin som de är kända för att vara allergisk . Medicin allergier kan vara mycket allvarliga . Förutsätt inte din läkare kontrollera ditt barns diagrammet . Ge aldrig ditt barn en medicin om du är orolig för de kan vara allergiska .
6 .
vara exakt i dina mått . Om läkaren order dosen vara en tesked , menar de inte en faktisk tesked från bestick lådan . I medicinska termer en tesked är just fem kubikcentimeter medicin . Alla apotek har plast mätinstrument för att sälja . I många fall ger dig en gratis om du frågar . Du kanske också vill överväga att köpa en vätska oral medicin spruta . Detta är inte en verklig injektion spruta-utan ett sätt att mäta och spruta läkemedlet i småbarn munnen . Du kommer att vara glada att ha en av dessa om ditt barn bestämmer sig för att skjuta bort , eftersom dessa muntliga sprutor inte kommer att spilla .
7 .
Undvik att ge ditt barn medicin som inte är särskilt föreskrivet för dem . Om du har andra små barn , kan lusten att självmedicinera komma-särskilt om en sjukdom sätter in kl 3 på natten här är farligt och bör alltid undvikas . Också aldrig använt passerat medicinering . Om ditt barn har en upprepning av en liknande sjukdom och du fortfarande har en del av en tidigare recept , alltid kontrollera med din läkare innan du använder den här nya händelsen .
8 .
När du är bekväm med läkemedlet , administrering till ditt barn blir den verkliga utmaningen . Kom ihåg att du är förälder och du är ( åtminstone för det mesta ) smartare , klokare och mer beslutsamma än ditt barn . Du vet ditt barn bättre än någon annan i denna värld. Använd denna kunskap för att utveckla en plan innan du börjar processen. Betrakta en plan B, C, D. . . . . väl du fattar poängen.
9.
Aldrig lirka ditt barn genom att berätta medicinen är som godis. Barns förknippar godis med något gott att stoppa i munnen. Om de kan få sina händer på medicin när du inte är med kan du gissa vart den ska gå. Det är farligt och du bör förklara för dem att bara mamma eller pappa kan ge medicin.
10.
Var ärlig med ditt barn. Om du känner till medicinen smakar illa, sedan förbereda dem för det. Ljug inte och säg att det smakar gott när det inte. Visst får du det första sked i munnen, men du kan glömma den nästa.
11.
Om medicineringen inte smakar illa, försöka blanda det med lite äppelmos, yoghurt , eller till och med glass innan du ger den till ditt barn. Försök att undvika att blanda medicin med mjölk. Småbarn har en stark känsla om hur mjölk ska smaka och lukta. Det är bäst att inte fippla med denna stapelvara i barns kost.
12.
Slutligen, prata med ditt barn. Förklara för dem att medicin hjälper dem att må bättre. Du måste ingjuta i dem en respekt för medicin och dess rätta användning. Gör inte det ut att vara antingen en belöning eller ett straff. Detta är vad vi gör när vi är sjuka. Vänta inte för närvarande att ge medicin för att prata med dem. Prata om medicin med ditt barn när deras stressnivå är nere.


Previous:nothing Next:hur man hanterar en kvinnas hed efter 40

Relaterade artiklar


 • Hur berätta om du är gravid med tvillingar
 • hur man ska hantera stress och njuta av livet på samma gång
 • Varför hör jag mina hjärtslag i mitt huvud ?
 • hur man kan minska hög feber
 • effekter av kön i memorering
 • hur du tar bort påsarna under ögonen
 • hur man håller en tidslinje över din hälsa historia
 • den Gotti kost
 • bifokala kontra progressiv
 • symptom på sjukdom VALSTJÄRT
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com