hur man gör sund skräpmat ( bakverk )

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-17
Oroar du dig för alla bearbetade livsmedel och tomma kalorier att dina barn blir ? Färdigförpackade kakor är godis , läsk och andra skräpmat okej då och då . men om ditt barn äter onyttig skräpmat mer än tillfälligt de löper en ökad risk för fetma och andra hälsoproblem på vägen

Lyckligtvis kan du ersätta de flesta eller alla av dessa ohälsosamma mellanmål med hälsosam " skräpmat "som kommer att bidra till att tillfredsställa ditt barns hunger medan smyga hälsosam mat i sin kost .

Du behöver :
Basala termometer
. Ägglossning prediktorn kit .


1 .
Undvik mellanmål ön och dra ut kokböcker . Bakning friska versioner av dina barns favorit skräpmat kan vara lite tidskrävande , men inte bara det är friskare , men också mer ekonomiskt . Du har också kontroll över ingredienserna . Till exempel är jordnötssmör och havregryn kakor gjorda med hela vetemjöl en stor källa till fiber och mycket välsmakande. Faktum är att många bakade bra förberedd med hela vetemjöl smakar lika bra , om inte bättre än de bakat på vitt mjöl .
2 .
Var inte rädd för att experimentera . Byt minst hälften av fettet i hemmagjord bakverk med osötad äppelmos för fuktig och läckra bakverk med mindre fett . Om du använder vissa fett i bakverk noga med att läsa etiketter . Det brukade vara trodde att margarin var nyttigare än smör dock eftersom många märken av margarin har ohälsosamma transfetter , är smör vanligtvis ett bättre val .

Om du använder olja i bakverk prova hjärtat friskt rapsolja . Olivolja är också ett bra val även om vissa säger att det ger bakverk en oattraktiv smak .
3.
Välj naturliga ingredienser när det är möjligt. Många antar att konstgjorda sötningsmedel är ett bra val men vissa hävdar att de inte kan vara säker i det långa loppet. Prova att experimentera med ingredienser såsom råsocker, honung och naturliga jordnötssmör samt olika ekologiska ingredienser.

Om du har några bekymmer om hur du använder råa livsmedel kontakta ditt barns barnläkare. Några råa livsmedel, t. ex. rå honung kanske inte är säker för mycket små barn. I själva verket borde även pastöriserad honung inte ges till barn under ett år.

tips och varningar


 • Om du inte tar till att köpa snacks kolla hälsosamma alternativ skräpmat. Många dagligvarubutiker har nu ett avsnitt hälsokost eller erbjuda hälsosammare val bredvid färdigförpackade livsmedel. Leta efter produkter fria från transfetter, hög majssirap och utan en lång lista över ingredienser som är svåra att uttala. Vissa märken, som Newman's Own, erbjuder ekologiska mellanmål alternativ.


 • Previous:nothing Next:hur man kan vara en stark kvinna

  Relaterade artiklar


 • mäns hälsa & hjärtsjukdom
 • hur man utlöser kvinnliga hormoner hos män
 • Hur berätta om din laktosintoleranta
 • senilitet diagnos behandling
 • var har spinal hjärnhinneinflammation uppstår först?
 • sjukhus hälsoundersökningar verktyg för ungdomar
 • Varför kan du inte äta grapefrukt när du tar en cholestrol sänkning statin ?
 • progon b biverkningar
 • hur man får gratis tamponger
 • klimakteriet stöd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com