hur man hanterar en kvinnas hed efter 40

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-02
Fyller 40 finns ingen anledning att känna sig gammal . I själva verket förutom det faktum att du får lite närmare klimakteriet , det finns mycket liten skillnad mellan en 30 och en 40 år gammal.

Och även om du inte har gjort det tidigare , nu är det hög tid att ta hand om din hälsa och göra det bästa av din fyrtiotalet .

För många kvinnor fyrtiotalet kan vara den bästa tiden av sitt liv . För en sak dina barn blir äldre , vilket frigör dig att få mer mig tid . Och för en annan vid 40 , de flesta kvinnor gillar den vackra Jennifer Aniston få just i blomman av deras liv , så varför inte njuta av det .
1
Äta hälsosamt . . Även om du inte har gjort det tidigare är det aldrig för sent att börja ta hand om dig själv . Så försök att äta en balanserad kost , och se till att få din omega tre -fettsyror samt en tillräcklig mängd av vitamin D och kalcium .
2 .
Motion . Passa på att få någon form av motion varannan dag . Cykling , simning , yoga eller ens promenader är bra skonsamma metoder av träning som kommer att sätta minsta stress på lederna.
3 .
Schemalägg en check -up med din husläkare . Detta är särskilt viktigt om du har gått ett tag sedan ditt senaste hälsokontrollen. Kvinnor över 40 år bör också överväga en årlig bröst undersöka . För när det gäller bröstcancer tidig upptäckt är mycket viktigt.
4 .
Ta tag i ditt preventivmedel . Kvinnor över 35 år bör inte ta p-piller . Detta beror på den ökade risken för hjärtsjukdom . Men de är flera preventivmedel alternativ som du kan betrakta som Depo Provera , en spiral , diafragman , äggledaroperation och kondomer .
5 .
Lär dig mer om klimakteriet . Även om du inte har haft någon av symptomen ännu , är det alltid bra att veta vad som väntar och att vara förberedd.
6 .
Gör tid för dig själv och ha roligt. En fyrtio år gammal är i blomman av sitt liv och det är dags att du började njuta av det . Så glöm inte att ha din girls night out från tid till annan .


Previous:nothing Next:hur du ger dig själv en livräddande födelsedagspresent

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger BPA förgiftning
 • hur man kan begränsa astma triggers
 • tecken och symtom på listerios under graviditeten
 • orsakerna till huvudvärk och illamående hos barn
 • varför är svullnad runt ett sår bra ?
 • humant tillväxthormon myter
 • hur man donera en navelsträng för stamcellsforskning
 • hur många kalorier skall ett barn äta per dag för att gå ner i vikt?
 • hur man använder en tidsmässig termometer
 • hur att rätta till din baksmälla
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com