hur man undviker att skada ditt ofödda barn medan du gör fysisk aktivitet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-17
Graviditet är en bra tid för föräldrarna eftersom de väntar på ankomsten av deras nya barn, men det finns risker som kan hända när en kvinna är fysiskt aktiv under graviditeten, antingen för ett arbete eller att hålla formen. Oavsett vad anledningen till att de är fysiskt aktiva, kan risken för ett ofött barn inte ignoreras. Ingen förälder vill se att deras barn var skadad innan de föddes och det är föräldrarnas ansvar att undvika att skada ett foster
1.
Tala med din läkare om vilken typ av fysisk aktivitet du kan och inte kan göra när man är gravid. Du kommer förmodligen att upptäcka att under den första trimestern eller även genom den andra, mest fysisk aktivitet inte kommer att vara ett problem. Naturligtvis skulle du inte vilja spela en sport som fotboll där du lätt kan skadas, men många fysiska aktiviteter förmodligen inte skulle vara begränsad i början.
2.
Överväg din egen hälsa. Graviditet är svårt på en kvinnas kropp och för kvinnor som inte är i perfekt hälsa till att börja med, kan graviditet vara ännu svårare. I händelse av att din hälsa är mindre än perfekt , kanske du upptäcker att du inte kan göra många fysiska aktiviteter utan att riskera ditt barn . I dessa fall måste du vara särskilt försiktig med aktiviteter du gör .
3 .
Fundera du ålder . Detta kanske inte verkar som för stor av ett problem , men yngre kvinnor kan göra mer fysisk aktivitet utan att skada ett barn än äldre kvinnor . Det beror delvis på att ha mer energi och ofta är mer fysiskt kapabel att börja med, men ålder spelar en faktor i hur bra din kropp reagerar på graviditeten .
4 .
När du tvivlar , gör inte denna verksamhet . Om du känner att det ofödda barnet kan skadas av den verksamhet som du funderar på , bör du undvika den . Det kanske inte är skadliga , men att tvivel i ditt sinne kan göra det mer skadligt än det är .


Previous:nothing Next:hur man idrotta när man är gravid

Relaterade artiklar


 • hur att hålla sig frisk under ett besök på sjukhuset
 • hjälp med en tonårsgraviditeter och graviditetstest
 • sinne bygga spel för seniorer
 • Vad ska jag göra om mitt barn svalt en hel pepparmynta ?
 • gulsot hos nyfödda barn på grund av ABO
 • Skillnaden mellan 3D och 4D ultraljud bilder
 • hur man desinficera ett germy svamp
 • insulinresistens och klimakteriet
 • hur man kan stoppa hicka lätt
 • läkemedel progesteron behandling till gravida kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com