hur skador bevis ditt hem till en äldre förälder

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-10
När befolkningen åldras , är mer vuxna barn att ta hand om en äldre förälder eller släkting i hemmet. Det kan vara kostnadsbesparingar , men också farligt för äldre om vissa åtgärder vidtas inte . Här är en kort sammanfattning av några av orsakerna till i hemmet faller , lite statistik och åtgärder du kan vidta för att hålla dina äldre säker

Du behöver :
en checklista av faror för att leta efter i hemmet .
.
en plan för förändringar som du planerar att göra .
.


1 .
Falls bland äldre presentera ett kritiskt problem . Falls överträffa auto olyckor som den ledande orsaken till trauma dödsfall i de 65 och äldre åldersgrupp. Fyrtio procent av äldste faller varje år . En tiondel av dessa är en allvarlig skada . Risken för att falla är större hos kvinnor än hos män . Också, åtminstone 2 /3 av de som faller faller igen inom 6 månader . Hur är de för statistik ? Vi har sett att rädsla för att falla kan leda till att äldre isolera och begränsa deras aktiviteter . Ofta andra frågor än ålder fortsätta ett fall . Försämrad gång , mediciner , problem med synen , och lågt blodtryck ( hypotension ) kan alla leda till fall . En äldste miljön kan innehålla många dolda faror som kan vara farlig .
2 .
Följande faktorer kan leda till allvarliga fall . Den första är osteoporos . Detta inträffar särskilt bland kvinnor i efterhand menstruation ålder . Ben blir porös och benägna till brott . Kvinnor med liten kroppsbyggnad med små ben är kända för att vara särskilt utsatta . Orsakas av hormonella förändringar och brister på kalcium och vitamin D. Minskning av motion är en faktor också. Kom ihåg att rökning sätter en högre risk att utveckla osteoporos samt en uppsjö av andra sjukdomar.
3 .
När människor åldras sin aktivitetsnivå minskar ofta . Detta är en bra tid att ta en klass viktbärande . Brist på regelbunden motion orsakar minskade styrka . Eventuella förlust av benmassa och flexibilitet följer . Skor som riktigt passar hjälpa till med stabilitet och balans och det finns även en rätt sätt att falla!

Vision problem går hand i hand med fall och utgör en allvarlig riskfaktor för skador . Även om inte alla äldste kommer att utveckla allvarliga sjukdomar , kommer många grå starr , glaukom och makuladegeneration gör det svårt att förhandla med en bekant miljö . Underhåll av ögats hälsa med regelbundna besök på en ögonläkare kommer att bidra till att bibehålla god syn så länge som möjligt .
4 .
Mediciner och risker i ens egen miljö avrunda denna lista med risker för äldre . Förmågan att tolerera vissa mediciner tillsammans med sina biverkningar minska med åldern . Antipsykotika , antidepressiva , lugnande medel , och även något så vanligt ställe som över disk Benedryl kan leda till fall . De kan orsaka plötsliga blodtrycksfall när du står och yrsel om man reser sig alltför snabbt efter att sittande under en tid (ortostatisk blodtryck) . Alla dessa mediciner minska mental vakenhet och förvärra balans .

En fullständig 1 /3 av alla fall i äldste innebära faror i hemmet . Vanligast är snubblar över objekt . Dålig belysning , lösa mattor och sliten sladdar medföra faror . Att se alla kvarvarande mattor är säkrade med tejp hjälpa till att hålla mattor från bunching . Jag måste nämna röka igen här som brand i hemmet är särskilt farligt för äldre . Somna medan rökning i sängen eller i en stol kan orsaka död av rökförgiftning och brännskador . Se till att din äldste har fungerande brandvarnare och brandsläckare i kök områden och att någon hemma vet hur man använder dem på rätt sätt .

tips och varningar


 • postmenopausal kvinnor behöver 1500 mg . kalcium dagligen. Detta är att komplettera en diet av kalcium rika livsmedel , inte ersätta den .
 • Viktövningar kommer att stärka muskler och långsam benförlust . Simning är mycket populärt bland äldre .
 • Vitamin D ökar absorptionen av kalcium . Det är därför du ser D-vitamin tillsätts i mjölk .
 • Prova balans hjälpmedel i hemmet såsom Handräcke . Badrummet bör ha dessa i och kring badkar /dusch och toalett för att underlätta stående och säkert ut ur badkaret .
 • Know alla biverkningar av mediciner och hur de kan interagera med andra läkemedel och vissa livsmedel .
 • Ta alla mediciner till läkarbesök och visa dem för läkaren .
 • begränsa eller stoppa användningen av alkohol eftersom det kan interagera med vissa läkemedel .
 • Place uppladdningsbara telefoner om hemmet helst i varje rum programmeras med nödnummer . Använd telefoner med stora siffror och lyser på natten .
 • Byt batterier i brandvarnare och fylla brandsläckare regelbundet .
 • En av mina främsta skälen för att skriva denna artikel är att jag nyligen vårdas en äldre dam i hennes hem . Jag har varit i hälso-och sjukvård för mycket ett tag och hade absolut ingen aning hur mycket smärta som produceras av osteoporos . Denna stackars damen var i plågsamma smärtor speciellt under tiden i sängen . Hennes ben skada henne illa . Hon hade en minskning på senare tid vilket orsakade en fraktur på ryggraden som inte skulle läka . Hon är för närvarande i en anläggning under stark smärta medicinering . Som kvinna bara i klimakteriet , jag planerar att göra vad jag kan för att förhindra detta invalidiserande sjukdom från att förstöra min livskvalitet som jag ålder . Jag hoppas alla ni som läser denna artikel för att ta det till hjärtat och ta hand om ditt äldste och dig själv.


 • Previous:nothing Next:Hur övertyga dig själv att yoga är manligt

  Relaterade artiklar


 • MRT läkemedelseffekter
 • tecken på lägg i en 3 - årig
 • risken för piller bröstförstoring
 • karaktärsutveckling i den tidiga barndomen
 • hur man gör en nyårslöfte att du kan hålla
 • näring källor till omega 3
 • Varför är utsöndringsmekanismerna system viktigt ?
 • varför äldre män behöver östrogen ?
 • är en diafragmabråck närvarande vid födseln ?
 • tecken och symtom på genitala vårtor hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com