vad är orsakerna till symtomen prostatacancer ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-14
Prostatacancer är den vanligaste cancersjukdomen bland män och är ansvarig för 240. 000 nya fall varje år , enligt National Library of Medicine

Anatomy

prostatakörteln är en del av den manliga Urogenitala tarmkanalen och ligger strax under urinblåsan . Den omger den manliga urinröret , passagen genom vilken urinen rinner ut ur blåsan .

Betydelse

Normalt cellerna i kroppen utvecklas , mogna och dö i en speciellt kontrollerat sätt. Cancerceller uppvisar okontrollerbar tillväxt och inte fungerar eller dö som normala friska celler gör . Cancer i prostatan är till följd av okontrollerad tillväxt och utveckling av onormala celler , tränger ut friska . När cancern har nått ett långt framskridet skede symtom utvecklas

Symtom

Symtom på prostatacancer omfatta brännande , täta urinträngningar, blod i urinen eller sperma , urinering svårigheter ( dvs . ansträngande , tvekan , dribblingar , etc. ) samt bäckensmärta och erektionsproblem . Grund av det sätt den utvecklas, orsakar prostatacancer inga symtom i ett tidigt skede . Prostatacancer börjar i perifert område av körteln och växer utåt . När cancer har uppnått det avancerade stadier , är det oftast obotligt som symptom tyder på att det har spridit sig till andra vävnader och organ .

Orsaker

Symtom orsakas av okontrollerade tillväxten av onormala celler förekommer i prostatan . Tumörens tillväxt leder på sikt till helt eller delvis stopp i urinröret som orsakar problem med urinering , i allmänhet de första märkbara symtom. Andra symtom är gemensamma för prostatacancer orsakas av spridning av onormala celler i lymfkörtlar, ben och ryggrad (vilket är mindre vanligt ) .

Godartad prostataförstoring

Godartad prostataförstoring är utvidgningen av prostatakörteln , ej att förväxla med prostatacancer . BPH symptom har även erfarenhet av dem som lider av prostatacancer och vanligtvis inträffar i åldrande män . Det gäller 90 procent av männen i 70-årsåldern och 80-talet , enligt National Institute of Diabetes , Digestive och njursjukdomar.

Previous:nothing Next:hur man mäter om stödstrumpor

Relaterade artiklar


 • spel för familjeterapi
 • medicinska användningsområden för Adolfs kött MÖRNINGSMEDEL
 • hur man kunna lita på att sluta tobak
 • roll urinledaren i utsöndringsmekanismerna systemet
 • hur man bedömer elevens behov av hjälpmedel
 • balanserad kost meny för tonåringar
 • anpassad utrustning för handikappade
 • hysterektomi & urinvägsinfektioner
 • det som påverkar PSA resultaten?
 • hur att hålla sig frisk under 2010
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com