hur du förbättrar din inre hälsa efter att sluta cigaretter

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-08-25
Rökning är mycket hårt på kroppen och det skapar en hel del inre skador . Genom att sluta cigaretter , är du inte bara ger din kropp en chans att återhämta sig, men du ger det en chans att utvecklas med god hälsa . Det betyder inte att du inte bör göra din del för att förbättra din inre hälsa när du har slutat röka
1 .
Kontrollera att du faktiskt har slutat . Eftersom rökning är en vana som är mycket svårt att bryta , måste du vara cigarett under minst en månad för att vara säker vanan är bruten och det kommer inte att komma tillbaka . När du har fått igenom den första månaden utan en cigarett , ser du att det är lättare att undvika rökning .
2 .
Drick mycket vatten . Din kropp är mest vatten och genom att dricka så mycket du kan under varje dag , hjälper du kroppen spola ut gifter som rökning i flera år kan lämna bakom sig.
3 .
Ät fiberrik livsmedel . Oavsett vilken diet du följa för dina matvanor , måste du se till att du får minst 25 till 30 gram fibrer per dag . Fiber hjälper inte bara din kropp fungerar och bidrar till att förebygga tjocktarmscancer , men också hjälper kroppen att bli av med gifter som byggs upp med tiden , särskilt de som är kvardröjande i tarmarna , kolon och andra mag- funktion . Det kanske inte verkar som cigaretter kan ha påverkat ditt matsmältningssystem, men gifter inandning och blodkroppar transporterar gifter i hela kroppen .
4 .
Lägg hjärtvänliga livsmedel till din diet . Du vill äta livsmedel som är kända för att bidra till att förbättra hjärthälsa genom att sänka kolesterol och få ditt blodtryck ner till normal . Vitlök är ett bra alternativ som du enkelt kan lägga till din diet genom att kasta i ett par kryddnejlikor till kvällsmaten . Ditt hjärta tar stor skada från cigarettrök , så det är viktigt att vidta åtgärder för att hjälpa ditt hjärta .
5.
Tala med din läkare om mat som är specifikt för dina behov. Även om alla kan dra nytta av vissa livsmedel som vitlök, hela korn och frukter, kan bara din läkare berätta vad din individuella kropp behöver för att minimera den skada du har gjort. För närmare detaljer, bör du fråga din läkare. De kan föreslå växtbaserade alternativ eller läkemedel för att förbättra hjärtats hälsa beroende på hur mycket skada du har lidit.
6.
Om möjligt, andas ren luft. Även om detta kanske inte alltid möjligt, eftersom alla inte kan packa upp och flytta, om du har möjlighet att gå där luften är ren och det finns liten eller ingen förorening, detta är det bästa alternativet man kan vidta för att förbättra dina lungor. Dina lungor kommer inte att helt återhämta sig från att röka i ungefär 15 år, men du bör se stora förbättringar efter bara ett år eller två. Cancer kan fortfarande form så länge som 15 år efter att du har slutat röka, men ren luft kan hjälpa till att minimera denna risk.


Previous:nothing Next:hur man undviker viktökning efter att du slutat röka

Relaterade artiklar


 • hur man koppla av med egen hypnos
 • bra substitut för cosequin
 • Vad är bröst klumpar gjorda av ?
 • hur man får din tonåring att sluta röka
 • hur man hanterar naturligt arbetskraft
 • är varmt eller kallt lotion bra för att lindra smärtan av bältros ?
 • hur man använder ett stetoskop med spädbarn
 • de äter ren kost för familj och barn
 • hur man blir en rätt patient
 • hur du ökar din dagliga fiber
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com