hur man vet hur man ska tala med din läkare

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-08-24
Tala med din läkare kan vara en av de viktigaste sakerna att göra på regelbundna kontroller upp . I genomsnitt har vi bara faktiskt se vår läkare i ca 10 minuter när vi har besök . Det är viktigt att dra nytta av dessa tio minuter och ställa de rätta frågorna . Fråga din doktor viktiga frågor kan rädda dig från sjukdom på vägen kanske rädda ditt liv . I denna artikel kommer jag att ge dig en viktig checklista att använda vid din nästa läkare besök . Oavsett om du är där på bara en rutinmässig besök eller för att du är sjuk , kan dessa frågor hjälpa dig att bättre förstå din diagnos .

Du behöver : .
penna och papper eller ett bra minne


1
låter Tänk dig nu att du är på läkaren eftersom du inte har . välmående. Det kan vara influensa , trötthet , eller det kan vara så att du bara inte mår bra och du vet något är fel . Nu är din läkare kommer att göra kolla upp och ger dig hans eller hennes diagnoser och mer än sannolikt ge dig ett recept av något slag . Detta är vanligtvis tid när läkaren står där , dels redan på dörrhandtaget , och han frågar " har du några frågor? " I stället för att bara säga nej och låta honom på hans väg , göra det bästa av din tid , när allt du redan är där .

Första frågan : Vad tror du orsakar mitt tillstånd
2
Vid denna punkt läkaren kommer att ta sin hand från dörrhandtaget . och du kommer hans eller hennes uppmärksamhet. Nu kan du fråga vad du vill fråga din läkare. Även om den inte avser att verkligen varför du gjorde utnämningen i första hand. Om din läkare har ordinerat dig medicin är det en bra idé att ställa några frågor om läkemedel som du inte är säker om.

andra frågan : Finns det några biverkningar att ta medicinen
3 ? .
Det är troligt att din läkare kontrollera ditt blodtryck , vikt , kontrolleras dina öron , och såg i halsen . Han kan inte ha sagt något om något av detta medan det var gjort , utan skrev på ett klippbord . Det är en bra idé att fråga om de saker

tredje frågan : . är mitt blodtryck bra
4
Kom ihåg att din läkare är där för att hjälpa ? . dig med alla frågor som du har. Din läkare är inte tankeläsare och om du inte talar med är det troligt att du inte kommer svaren du vill veta . Det är också en bra idé att hålla regelbundna möten med din läkare för hälsokontroller . Även om du känner dig bra . Läkare är inte bara där för att behandla de sjuka , finns det massor man kan göra som förebyggande vård . Så kom ihåg , tala med din läkare och tala ut . Var väl .


Previous:nothing Next:hur du kommer igång med yoga

Relaterade artiklar


 • hur man får läkarvård utan försäkring eller pengar
 • Varför skulle äggledarna bli igensatta ?
 • Fördelarna med vitlök för amning
 • miljöförorening effekter på prenatal scenen
 • välj hCG oljestickan förfaranden
 • hur man hålla fast vid din nya årets resolution
 • Vilka är riskerna med höga B12 ?
 • hur man hittar hemorrojder kirurgi alternativ
 • kelp & sköldkörteln
 • hur man stöta bort stress
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com