senior verksamhet på hemmaplan

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-08-23
Seniorer får bedriva olika verksamheter medan hemma för att hålla dem från att bli uttråkad och att hjälpa dem att ha ett sunt sinnelag i livet. Denna verksamhet kan göras på egen hand, med en partner eller i grupp. Den äldre aktiviteter att välja på kan bero på deras intressen eller förmåga, både psykisk och fysisk.

Delta i Mind Aktiviteter

Detta är lämpligt för seniorer som kan ha begränsade möjligheter att delta i fysiska aktiviteter. Goda exempel på minnet verksamhet omfattar arbetar med korsord, läsa böcker och tidningar, skriva noveller eller dikter. Läsa romaner och tidskrifter tillåter också seniorer att lära sig saker. Dessa typer av verksamhet kommer inte bara hjälpa fördriver tiden men kommer att hålla sinnet aktivt.

Läs göra hantverk eller konstverk

utnyttja tillgängliga hantverk leveranser finns i hemmet såsom gamla tidningar och tidskrifter, bilder och andra tillbehör som som skosnören, torkade blad eller blommor. Med dessa och lite kreativitet kan seniorer göra personliga kort att ge ut till familjemedlemmar och vänner. En högt uppsatt kan också engagera dig i att göra handarbete som broderi, virkning och korsstygn, och sedan har den färdiga produkten inramade och monteras på väggen eller ställas på bord. Mer kreativ seniorer kan också göra scrapbooking och enkla handmålning.

Spela musikinstrument

När musik är mat för själen, att lära sig spela enkla musikinstrument kan också vara terapeutiska till äldre människor. Inte bara är seniorer kan visa en ny talang, utan också hjälper till att förverkliga sina kreativa sidor. Vänner som är kunniga i att spela instrument kan komma över och undervisa seniorer. Om detta inte är möjligt kan seniorer titta undervisande video eller dvd-skivor för att lära sig spela instrument som gitarr, piano, xylofon eller mindre komplicerade sådana som tamburin eller maracas.

Spela spel med familjemedlemmar och vänner

De flesta äldre människor längtar efter uppmärksamhet och vill särskilt den om de kan interagera med andra människor, även när de är hemma. Spela spel, som schack och poker, främjar en-till-en relationer och håller seniorer i en lycklig sinnelag. Seniorer som väljer att spela på egen hand får ägna sin tid åt enkla handhållna spel som patiens och virrvarr .

Motion och förbättra den fysiska Fitness

För att hålla kroppen frisk och passar , kan enkla övningar göras sådana som flyttar huvudet från sida till sida , stretching armar och ben , lätt böjer eller vrider på höften och ta djupa andetag . Seniorer kan också lära sig yoga genom att titta på pedagogiska DVD för att ytterligare förbättra sin kondition .

Previous:nothing Next:hur man gör salter muskel bad





Relaterade artiklar


 • det bästa betyg medicinsk information för seniorer
 • Vilka är de behandlingar för prostata problem?
 • hur du kan förbättra din hållning vardagen
 • hur man använder ett stetoskop med spädbarn
 • den mest exakta sätt att bestämma ett barns temperatur
 • effekten av alkohol på brinnande fötter
 • faror av polystyren pärlor
 • hur man får ut av ett dåligt humör snabbt
 • om åksjuka klockan
 • psykologiska problem med tonårsgraviditeter




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com