vad psykometriska verktyg används för barn?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2016-04-08
Psykometriska verktyg är psykologiska och pedagogiska bedömningar eller tester som anges för att mäta och kategorisera intelligens , akademiska prestationer , personlighet och neuropsykologiska funktion . Dessa bedömningar är ofta standardiserade . Detta innebär att det är konsekventa sätt att administrera , poängsättning och tolka dem . De är också oftast norm baserad , dvs är betyg jämfört med en fördefinierad befolkning . Ett barn är i allmänhet jämfört med andra i samma ålder och på samma betygsnivå

Du behöver : .
saltlösning .
sköljblåsa.

Syfte

Ett barn är ofta psykometriska bedömningar för att avgöra om en psykisk störning eller kognitiva underskottet är närvarande. Psykologisk testning är vanligen används för att diagnostisera Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD), mental retardation, inlärningssvårigheter, autismliknande tillstånd och humörstörningar.

Lämplighetsprov

intelligens eller begåvning, tester främst mäta ett barns verbala och prestanda (icke-verbala bearbetning) intelligenser. Poäng från 40 till 160, med betyg på 90 till 110 som i ett genomsnittligt intervall eller i närheten av 50: e percentilen.

Akademiska Test

Akademiska tester mäter barnets spelstyrka på områden såsom läsning, matematik och stavning. En akademisk test jämförs ofta med resultat intelligenstest för att avgöra om det finns en betydande avvikelse mellan ett barns IQ och studieresultat. En betydande avvikelse kan tyda på en utvecklingsstörning eller andra psykiska problem som kan hindrar prestanda.

personlighetstest

Ett barn kan ges ett personlighetstest för att avgöra om det finns brister i social och emotionell funktion . Dessa tester är ofta utformade på ett sant -eller- falskt -format och är ofta administreras av datorn .

neuropsykologiska test

Neuropsykologiska bedömningar be barnet att utföra uppgifter som är förknippade med en viss del av hjärnan --- vanligtvis frontalloben . Dessa bedömningar används oftast med barn som misstänks ha en bearbetning underskott , inlärningssvårigheter , genomgripande störning i utvecklingen eller uppmärksamhetsstörningar.

Previous:nothing Next:diosmin och hesperidin graviditet säkerhet

Relaterade artiklar


 • hur man gör enkla rutiner benpass för tunnare lår
 • Vilka är fördelarna med personlig utveckling?
 • klimakteriet behandling utan risk för DVT
 • betydelsen av hudflikar i ansiktet av en nyfödd baby
 • hur du granskar kontrakt sjukförsäkring
 • hur man kan få gratis receptbelagda antibiotika
 • hur man kan minska längden på menstruationscykeln
 • förlängda effekten av en bröstpump
 • ekonomiskt stöd till narkotika och alkohol behandling
 • hur man bibehåller fysisk hälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com