Hur man sköter om episiotomi postpartum

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-04-25
Episiotomi är ett kirurgiskt snitt längs mellangården-området hud och muskel mellan slidan och ändtarmen-som stöd i en säker leverans av ditt barn eller att helt enkelt hastigheten leverans. Här är några förslag för att underlätta ömhet episiotomi eller vaginal riva orsakar efter leverans

Du behöver:. .
Kuddar
Slag torkar.
Obstetrisk dambindor.
Witch Hazel Pads.
Vattenflaskor.


1.
Forska och bli kunniga om hur man undviker episiotomi. (Se "Hur man undviker episiotomi. ")
2.
Undvik att röra det öppna såret. Spridning bakterier kan orsaka en infektion som kommer att öka din obehag. Tvätta alltid händerna innan du ansöker någon medicin till det drabbade området.
3.
Begär kylklampar för din mellangården så fort du är i återhämtning området. De flesta sjuksköterskor kommer att ge dem för dig, men om de inte begära dem omedelbart. Den kalla minskar svullnad betydligt. Om anläggningen du är i inte har någon is förpackningar, be dem blöta och frysa en obstetrisk binda i en skål. Du kommer att ha en absorptionsdyna som överensstämmer med din naturliga form och en kylklamp allt i ett. Om du använder is förpackningar medan återvinning bör du inte behöver dem hemma, men de kan fortfarande vara en tröst om du får förlängd svullnad.
4.
Placera hemorrhoid kuddar på din sanitära servett. Trollhassel, den viktigaste ingrediensen i de flesta hemorrhoid kuddar, bidrar till att minska svullnad i vävnaden. Sätt 3 till 5 kuddar till din DAMBINDA så de är rätt mot din perineum. Ändra dem så ofta som du byter servetten.
5.
Använd en peri-flaska när du kissar. Din födelseprocess bör ge dig en, men om de inte kan du köpa en på apotek. En peri-flaska är helt enkelt en sprutflaska man fyller med ljummet vatten. Sprutar vatten på din mellangården när du kissar att späda ut urinen och minska sting. Fyll flaskan och använd vattnet för att rengöra din mellangården och vagina efter urinering. Klappa området torrt från framsidan till baksidan för att förhindra spridning bakterier från ändtarmen i underlivet, eller lufttorka om det är för känslig för beröring.
6.
växla mellan att sitta och gå. Promenader kan vara bra övning för att öka blodflödet och påskyndar läkningen, men överdriv inte under de första veckorna av återvinning. Om du börjar känna smärta, ändra din position.
7.
Sitt i ett varmt bad tre eller fyra gånger om dagen. De flesta förlossningarna anläggningar kommer att ge dig en SITTBAD som kommer att vila på en toalettsits eller så kan du köpa en från ett apotek. Du kan också bada i en varm badkar, men få råd från din läkare först. Det varma vattnet kommer att lugna mellangården och hjälpa till att rengöra såret.
8.
Applicera en aktuell spray till mellangården. Vissa anläggningar eller läkare kommer att ge dig bedövande spray och ge dig ett recept för påfyllning. Du kan också köpa en over-the-counter versionen av aktuella spray på apoteket.
9.
Sitt på en kudde eller uppblåsbar ring. Återigen, kan du få en ring från din födelseprocess anläggning och de finns på de flesta apotek.
10.
Gör Kegel övningar. Du utför Kegels genom att helt enkelt skärpa din bäckenbotten. Låtsas som om du försöker att stoppa en ström av urin. Gör 10 till 12 Kegels varje gång du föda barnet för att hjälpa stärka din bäckenbotten och ökar blodflödet till mellangården.

Tips och varningar


 • Låt andra ta hand om dig. Det är ditt jobb att vila och mata ditt barn. Låt din familj och vänner laga mat, städa och ta hand om dina andra barn.
 • försöka undvika att ha ett klipp. Självklart, om ditt barn är i nöd och episiotomi kommer att skynda leverans, följ din läkares råd. Däremot kräver de flesta kvinnor inte episiotomi för säker leverans. Det finns en debatt om huruvida ett kirurgiskt ingrepp gör mindre ont och läker snabbare än vad naturliga riva och stretching i bäckenbotten.
 • Rådgör med din läkare eller barnmorska omedelbart om försök att lindra smärta inte hjälper, om smärta ökar eller om du får feber eller utslag.
 • Om du har några frågor eller funderingar, kontakta en läkare eller annan sjukvårdspersonal innan ägnar sig åt verksamhet som rör hälsa och kost. Denna information är inte avsedd som en ersättning för professionell medicinsk rådgivning eller behandling.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man akta sig för småbarn kvävning under semestern

  Relaterade artiklar


 • hur man ska äta under amningen
 • hur man akta sig för småbarn kvävning under semestern
 • hur man gör ett bröst själv-examen
 • hur man ska behandla femte sjukdom
 • Hur man sköter om episiotomi postpartum
 • hur man lyfter objekt när gravid
 • hur man uthärda de första timmarna av arbetskraft
 • hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera
 • hur lätt menstruationskramper
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com