Hur man sköter om hemorrojder postpartum

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-04-26
På grund av den otroliga trycka involverade i att föra fram ett nytt liv, många kvinnor lider av hemorrojder postpartum. En konsekvent dagligen av kost, god hygien och motion kan minska förekomsten hemorrhoid och obehag

Du behöver:. .
Uppblåsbara kuddar Ring
Slag torkar.
Obstetrisk dambindor.
Witch Hazel Pads.
Vattenflaskor.


1.
Undvik förstoppning. Ät en kost rik på fibrer och fullkorn. Ät mycket färsk frukt och grönsaker. Drick 8 till 10 glas vatten om dagen. Motion, även om det bara är en rask 10-minuters promenad. Om allt annat misslyckas, fråga din läkare om avföring mjukgörare.
2.
Placera hemorrhoid kuddar på din sanitära servett. Trollhassel är den viktigaste ingrediensen i de flesta hemorrhoid kuddar och bidrar till att minska svullnaden i vävnaden. Sätt 3 till 5 kuddar på din DAMBINDA så de är rätt mot ändtarmen och ändra dem så ofta som du byter servetten. Använd hemorrojder kuddar i stället för toalettpapper om du använder toalettpapper är för smärtsamt.
3.
Rengör din rektala området noggrant efter varje tarmtömning. Använd en peri-flaska efter att du har en avföring. Din födelseprocess bör ge dig en, men om de inte kan du köpa en på apotek. Det är helt enkelt en sprutflaska man fyller med ljummet vatten. Sprutar vatten på din anus efter att du har en avföring. Klappa området torrt eller lufttorka om det är för känsligt att använda toalettpapper, eller använder hemorrhoid kuddar för att rengöra ändtarmen.
4.
Lufttorka din ändtarmen området. När du har integritet, ligga på sängen utan trosor eller sanitära servett. Placera handdukar under dig att absorbera flytningar och lager handdukar om ansvarsfrihet är tung. Ligg med böjda knän och fötterna. Låt din ändtarm självtorka eller hålla en hårtork från 10 till 12 inches bort på den lägsta inställningen. En hårtork kommer att påskynda torkning och värmen kommer att må bra.
5.
Växla mellan att sitta och gå. Promenader kan vara bra övning för att öka blodflödet och påskyndar läkningen, men överdriv inte under de första veckorna av återvinning. Om du börjar känna smärta, ändra din position.
6.
Sitt i ett varmt bad 3 eller 4 gånger per dag. De flesta förlossningarna anläggningar kommer att ge dig en SITTBAD som kommer att vila på en toalettsits eller så kan du köpa en från ett apotek. Du kan också bada i en varm badkar, men få råd från din läkare först. Det varma vattnet kommer att lugna rektala området och bidra till att rengöra din hemorrojder.
7.
Applicera en aktuell spray till din hemorrojder. Vissa anläggningar eller läkare kommer att ge dig bedövande spray eller andra hemorrhoid krämer och ger dig ett recept för påfyllning. Du kan också köpa en over-the-counter versionen av aktuella spray eller hemorrhoid krämer på apoteket. Fråga din läkare eller barnmorska för råd om vilka produkter som är mest effektiva.
8.
Sitt på en kudde eller uppblåsbar ring. Återigen, kan du få en ring från din födelseprocess anläggning och de finns på flesta apotek. Sitt endast under korta perioder, eftersom ringen kan minska blodcirkulationen till ändtarmen området och långsam läkning.
9.
Applicera is eller värme. Vissa kvinnor svär vid isklampar, andra behöver värmedynan. Växla mellan is och värme för att hitta vad som fungerar bäst för dig.
10.
Gör Kegel övningar. Din utföra Kegels genom att helt enkelt skärpa din bäckenbotten. Låtsas som om du försöker att stoppa en ström av urin. Gör 10 till 12 Kegels varje gång du föda barnet för att öka blodflödet i ändtarmen området. Inte bara kommer du minska din risk för hemorrojder, men du kommer också att stärka musklerna i bäckenbotten och vaginala området.

Tips och varningar


 • Undvik lyfta tunga föremål, eftersom detta kommer att utgöra en belastning på din ändtarmen området. Om du måste plocka upp dina barn, gör en Kegel, hålla och sedan lyfta. Kom ihåg att lyfta med benen och inte ryggen och skinkorna.
 • Rådgör med din läkare eller barnmorska om försök att lindra smärta och obehag inte fungerar. Kirurgiska ingrepp kan avlägsna hemorrhoidal vävnad från ändtarmen.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:Hur man sköter om episiotomi postpartum

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla femte sjukdom
 • hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera
 • hur man ska äta under amningen
 • Hur man sköter om hemorrojder postpartum
 • Hur man sköter om episiotomi postpartum
 • hur man gör ett bröst själv-examen
 • hur man uthärda de första timmarna av arbetskraft
 • hur man lyfter objekt när gravid
 • hur man akta sig för småbarn kvävning under semestern
 • hur lätt menstruationskramper
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com