hur man hanterar smärtan under förlossningen

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-04-27
Arbetskraft är olika för varje kvinna och varje graviditet. Läs mer om den naturliga processen din kropp går igenom under förlossningen och bestämma hur du vill att förlossningen bebisen

Du behöver:.
Mäns morgonrockar
. Nattlinnen.
Kvinnors Badrockar.
Aromterapi ljus.
Massageredskap.
Tandborstar.
Tandkräm.
Tandkräm.


1.
Lyssna på din kropp. Var uppmärksam på dina sammandragningar och se om de utvecklar en rytm. De flesta sammandragningar börjar som en åtstramning i nedre delen av ryggen och stråla på framsidan av magen. Några sammandragningar börjar på toppen av livmodern och åka ner i buken.
2.
Ställ din miljö. Om du har möjlighet att stanna hemma under de första stadierna av arbetskraft, se till att du i en lugn och fridfull plats. Har någon ta hand om äldre barn -. Ut ur huset om möjligt
3
Ha födelseprocess plan redo för anläggningens personal så de vet vilken typ av miljö du föredrar
4.
flytta runt. Gravity är ett bra stöd i födelseprocess ett barn. Gå runt ditt hus eller, om du känner för det, gå på en promenad utanför. Walk salar sjukhuset om du inte är ansluten till monitorer. Se till att din födelseprocess partner är med dig hela tiden.
5.
Experimentera med positioner. Har en lista med möjliga lägen du skulle vilja prova. Få på händer och knän och gunga fram och tillbaka. Squat vid kanten av sängen. Ligg på sidan. Sitt i ett kar med varmt vatten eller i duschen. Rock i en gungstol.
6.
Har din partner massera dig. Mottryck på ryggen hjälper lindra ryggsmärta under förlossningen. Värme och is förpackningar kan hjälpa också.
7.
Roll en oöppnad burk läsk eller en tennisboll på ländryggen. Lär dig några tekniker i födelseprocess klass eller från födseln böcker.
8.
Focus. Har en favorit objekt att fokusera på. Titta i din partners ögon. Stirra på ett ljus. Blunda och gör visualisering övningar. Koncentrera dig på något tills kontraktion (smärta) passerar.
9.
Breathe. Moan. Låt uppfriskande, avkopplande vibrationer flytta upp från din diafragma och i stämbanden. Håll din ton och tonhöjd låg.
10.
Övervaka din sammandragningar. Om du är ansluten till en foster bildskärm, har din partner berätta när värkarna topp och ner så du vet när det värsta är över. Koncentrera dig på en värk i taget.
11.
Äta och dricka. Hålla energinivån uppe och kissar ofta. Stick till ljus, högt energiinnehåll livsmedel och klara vätskor. Vissa födelseprocess anläggningar kommer bara låta dig is chips tills efter förlossningen. Kontrollera med dem innan du börjar mumsa på arbetsmarknaden och förlossningsrummet.
12.
Ta smärtstillande. Om du har försökt och inte kan uthärda smärtan av förlossningen, fråga din leverantör om smärtstillande medel. Det är klokt att veta vilka mediciner finns tillgängliga före arbete och dina känslor om att ta dem. Även om du har valt naturlig födsel, får du inte veta vad som väntar från kroppen och sinnet tills du är i förlossningsrummet. Varje kvinna har olika smärttröskel. Lyssna och svara på din kropp.

Tips och varningar


 • Ta en födelseprocess klass. Du lär dig viktig information om hur förlossningen sker och vad som väntar från kroppen.
 • Gör en födelse plan. Förutse de saker som gör du känner dig bekväm och det som inte gör det. Ge en kopia av planen till din leverantör och har din partner ge en till sjuksköterskor vid ankomst. Håll en själv.
 • Förvänta dig det oväntade. Om du trodde att du vill ha en viss position, doft eller sång, och nu har du inte, gå med den.
 • Berätta för din partner och leverantör vad du vill. Om du vill ha tyst och mörkt, så kräver. Om du vill att din partner att stanna av telefonen och vid din sida, tala om för honom att gå av telefonen. Det handlar om dig och ditt barn.
 • Det är en bra idé för dig och din partner att vara kunnig om hur du genomför en nödsituation födelse, om behov skulle uppstå i ditt hem eller på väg till förlossningarna anläggningen .


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:Hur man sköter om hemorrojder postpartum

  Relaterade artiklar


 • hur man akta sig för småbarn kvävning under semestern
 • Hur man sköter om hemorrojder postpartum
 • hur man lyfter objekt när gravid
 • hur man ska behandla femte sjukdom
 • Hur man sköter om episiotomi postpartum
 • hur man ska äta under amningen
 • hur man hanterar smärtan under förlossningen
 • hur lätt menstruationskramper
 • hur man uthärda de första timmarna av arbetskraft
 • hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com