hur man ska äta under amningen

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-04-21
En hälsosam och balanserad kost är avgörande för ammande mödrar, här finns några riktlinjer som hjälper dig att fortsätta äta för två

Du behöver:
Vatten
. . Prenatal Vitaminer.
Vatten.


1.
Bort tomma kalorier från kosten så mycket som möjligt "försöka att få så mycket näring som du kan av den mat du äter.

2.
konsumerar en balanserad kost, inklusive kolhydrater, protein och nyttiga fetter. Nu är inte rätt tid att åka på en krasch diet för att förlora din graviditet vikt, det kommer att ske naturligt.
3.
få lite extra kalorier varje dag "upp till, men helst inte mer än 500 kalorier mer än du normalt skulle äta.
4.

Drick till din törst. Få massor av vätskor är avgörande för ammande mödrar. Försök att dricka ett glas vatten före varje omvårdnad session och undvika koffeinhaltiga och alkoholhaltiga drycker före amning.
5.
Om du vill dricka alkohol, gör så när du vet att du vunnit t måste sjuksköterska i några timmar, och inte har mer än en eller två drinkar per dag.
6.
Se till att din kost är rik på kalcium och järn. För att hjälpa kroppen absorbera järn bättre, kombinera järnrik mat med livsmedel som innehåller vitamin C.
7.
Fortsätt att ta prenatal vitaminer, och spendera lite tid i solen varje dag för att hjälpa dig att höja D-vitaminnivåer.

tips och varningar


 • Amning är ett bra sätt att komma tillbaka till ditt prepregnancy vikt. Många mammor tycker att vikten sjunker snabbt, även om de äter mer än vanligt.
 • Om du behöver ta en medicin som kommer att stanna i kroppen ett par timmar, men bör inte överföras till barnet via mjölken, anser "pumpar och dumpning" en utfodring. Du kan uttrycka lite mjölk i förväg för att erbjuda ditt barn medan du inte kan sjuksköterska.
 • En hälsosam vegetarisk kost är inte ett problem för ammande mödrar, men om du följer en strikt vegan eller Makrobiotik, kan du kräver vissa särskilda vitamintillskott vid amning. Kontakta en dietist eller läkare eller sjuksköterska om råd.
 • Om ditt ammande barn blir kinkig eller kolik, kan han vara känslig för något i din kost (särskilt om du har en familjehistoria av födoämnesallergier). Vanliga syndarna är mejeriprodukter, nötter, koffein, och starkt kryddade eller sura livsmedel. En eliminering kost kan hjälpa, men kolla med vårdpersonal eller La Leche League ledare för att utesluta andra möjliga orsaker.
 • dricka mer än du behöver faktiskt kan minska din mjölkproduktion, så försök att konsumera minst åtta glas vatten om dagen, men dricker inte tills du känner dig uppsvälld.
 • Kontrollera med din läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel, även över disk varumärken, att vara säker på att de är kompatibla med amning och kommer inte att minska din mjölkproduktion.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man ska behandla femte sjukdom

  Relaterade artiklar


 • hur man ska äta under amningen
 • hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera
 • hur lätt menstruationskramper
 • hur man ska behandla femte sjukdom
 • hur man lyfter objekt när gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com