hur man uthärda de första timmarna av arbetskraft

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-04-23
Under de första timmarna av arbetskraft livmoderhalsen börjar vidga och utplåna-förändringar som kommer att hjälpa barnet till världen. Din värkarna blir starkare och kan börja utveckla rytm

Du behöver:. .
Nattlinnen
Women's morgonrockar.
Aromterapi ljus.
Gungstolar.
Massageoljor.
Massageredskap.
Massagedusch.
Tandborstar.
Tandkräm.
Tandkräm.
Duffel Väskor.


1.
Lyssna på din kropp. Var uppmärksam på dina sammandragningar och se om de utvecklar en rytm. De flesta sammandragningar börjar som en åtstramning i nedre delen av ryggen och stråla på framsidan av magen. Några sammandragningar börjar längst upp i livmodern och åka ner i buken. Du kan även vara omedvetna om arbetskraft början-en del kvinnor går in i sena stadier av arbetskraft snabbt
2
Ring din läkare eller barnmorska. . . Låt dem veta arbetskraft har börjat. Var beredd på att berätta för dem hur långt värkarna är och hur länge de varar. Följ din vårdgivare instruktioner.
3.
Ring din födelseprocess partner. Om din partner är din man eller live-in, säg att du är i arbete.
4.
Ställ din miljö. Om du har möjlighet att stanna hemma under de första stadierna av arbetskraft, se till att du är i ett rum där du inte blir störd. Om du har äldre barn, kanske du vill ha någon där att ta hand om dem förutom din make /maka eller vidta åtgärder för dem att stanna med någon. Dämpa belysningen. Spela soft musik. Ljus aromaterapi ljus. Stäng av telefonen.
5.
Flytta runt. Gravity är ett bra stöd i födelseprocess ett barn. Gå runt ditt hus eller, om du känner för det, ta en promenad utanför. Se till att din födelseprocess partner är med dig hela tiden.
6.
Experimentera med positioner. Har en lista med möjliga lägen du skulle vilja prova. Ställ dig på händer och knän och gunga fram och tillbaka. Squat vid kanten av sängen. Lägg på din sida. Rock i en gungstol.
7.
Har din partner massera dig. Mottryck på rygg stöd i smärtsamma tillbaka arbetskraft. Värme och is förpackningar hjälper också. Rulla en oöppnad burk läsk på ländryggen. Använda tekniker lärt sig i födelseprocess klass eller från födseln böcker.
8.
Practice fokusering. Har en favorit objekt att fokusera på. Titta i din partners ögon. Koncentrera dig på något tills nedgången passerar.
9.
Breathe. Moan. Låt uppfriskande avkopplande vibrationer flytta upp från din diafragma och i stämbanden. Känn och koncentrera sig på spännande av ljud från din kropp. Håll din ton och tonhöjd låg.
10.
äta och dricka. Hålla energinivån uppe och kissar ofta. Håll dig till ljus, högt energiinnehåll livsmedel och klara vätskor. Vissa födelseprocess anläggningar kommer bara låta dig is chips tills efter förlossningen.
11.
Få saker tillsammans. Är chansen att du ska bo i en anläggning till födelse ditt barn. Du måste packa extra kläder, toalettartiklar, mat och komfort anordningar för dig och din partner födelseprocess.

Tips och varningar


 • Ta en födelseprocess klass. Du lär dig viktig information om hur förlossningen sker och vad som väntar från kroppen.
 • Gör en födelse plan. Förutse de saker som gör du känner dig bekväm och det som inte gör det. Ge en kopia av planen till din leverantör och har din partner ge en till sjuksköterskor vid ankomst. Håll en själv också.
 • Förvänta dig det oväntade. Om du trodde att du vill ha en position, doft, sång-och nu har du inte-gå med den.
 • Berätta för din partner och leverantör vad du vill. Om du vill ha tyst och mörkt, så kräver. Om du vill att din partner att stanna utanför på telefonen och vid din sida, tala om för honom att gå av telefonen. Det handlar om dig och ditt barn.
 • Se till att du och din partner är kunniga om hur man utför en nödsituation födelse skulle uppstå i ditt hem eller på väg till födelseprocess anläggningen.
 • Om du har några frågor eller funderingar, kontakta en läkare eller annan sjukvårdspersonal innan ägnar sig åt verksamhet som rör hälsa och kost. Denna information är inte avsedd som en ersättning för professionell medicinsk rådgivning eller behandling.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man gör ett bröst själv-examen

  Relaterade artiklar


 • hur man uthärda de första timmarna av arbetskraft
 • hur lätt menstruationskramper
 • hur man lyfter objekt när gravid
 • hur man gör ett bröst själv-examen
 • hur man ska äta under amningen
 • hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera
 • hur man ska behandla femte sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com