hur du schemalägger läkare besök

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-23
Har du haft en fysiskt under det senaste decenniet? När var sista gången du fick ditt kolesterolvärde kontrolleras? Det är lätt att missa dessa viktiga undersökningar, särskilt om du lita på din överarbetad läkare att komma ihåg att beställa dem åt dig. Innan du boka tid, ring ditt försäkringsbolag: Vissa erbjuder gratis eller till låg kostnad mammografi, tester kolesterol och tentor öga
1.
Schemalägg en fysisk årligen för kvinnor och män.
2.
Efter tre års ålder, bör du boka en tandläkartid två gånger per år /var sjätte månad.
3.
Om du har recept glasögon eller ögonproblem, Du bör vänja sig vid att se din ögonläkare eller optiker en gång vartannat år för att kontrollera om glaukom, tumörer eller hjärnan och synnerven, grå starr och degeneration av retina. Om du är extremt närsynt eller över 65, bör du gå årligen. Om du inte har några symtom, bör du gå vart tredje till femte år för att vara säkra.
4.
Från vid 20 års ålder bör kvinnor få en klinisk bröst varje år och administrera månadsvis-examen. Få din första baslinjen mammografi mellan 35 och 40. Mellan 40 och 50, få en mammografi vartannat år, efter 50, få en årlig
5
För män få en årlig prostataspecifikt antigen (PSA) blodprov visningar. . efter 50 års ålder, eller årligen efter 40 om du har riskfaktorer som släkten eller är afro-amerikan.
6.
Om du är över 50, få screening för tjocktarmscancer årligen. Om du har en historia av inflammatorisk tarmsjukdom, testa sig oftare. Om du har en förälder eller ett syskon som hade kolorektal cancer eller polyper före 60 års ålder, få testat 10 år före den ålder de diagnostiserades. Om du har haft polyper i alla åldrar, att få starta screening i din 40-talet. Om du har hög risk, överväga att få en koloskopi först.
7.
Kvinnor bör starta gynekologiska tentor vid 18 års ålder. Skaffa en årlig bäcken tentamen med Papsmear (test för livmoderhalscancer). Starta yngre om du är sexuellt aktiva. Om du har haft onormal Papsmears, be om den nya Hybrid II DNA-test för klamydia, en ibland asymtomatisk sexuellt överförbar sjukdom som kan leda till inflammation i lilla bäckenet och sterilitet.
8.
Män och kvinnor bör få en lipoprotein analys vart femte år med början vid 20 års ålder. Det här testet kontrollerar din totalkolesterol.
9.
Mellan åldrarna 20 och 39 bör män och kvinnor har en komplett kropp examen vart tredje år för hudcancer. Skaffa en årlig examen med en digital bildbehandling screening om du har: En familj haft hudcancer, många mol, ljus hy, rött eller blont hår eller fräknar, hade överdriven solexponering som barn eller tonåring, eller om du är över 40. Gör månatliga-examen för att kontrollera om fräknar, födelsemärken och misstänksam lesioner.

Tips och varningar


 • Följ din barnläkare riktlinjer för ditt barns vaccinationer och Var
 • beredd att leverera upp-to-date information om försäkringar. Lägg till en fotokopia av korten sjukvård för alla familjemedlemmar till din personliga kalender så att du har de nödvändiga hänvisningen information till hands när tillsättningen. Se 289 Organisera journaler.
 • medföra en lista med frågor till läkaren. Väl i prövningen rum, det är lätt att glömma dem. Sedan skriva ner svaren på dina frågor.
 • Denna tabell är endast en guide. Tala med din läkare om dina val.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man köper en Cryonic kammare

  Relaterade artiklar


 • hur man ska leva bekvämt med värmevallningar
 • hur man ska leva livet och vara lycklig
 • hur man får ett skott
 • hur man lyfter objekt när gravid
 • hur man uthärda de första timmarna av arbetskraft
 • hur att hålla sig frisk under semestern
 • hur man akta sig för småbarn kvävning under semestern
 • hur man kan planera en vegetarisk kost för ammande mamma
 • Hur du tar ett bad efter förlossning
 • hur man tar hand om din protes
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com