hur man hittar en bra barnläkare

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-25
Välja en barnläkare kan vara en ångestframkallande jobb. Denna person kommer att inte bara ditt barns läkare, men din guide genom sömnlösa nätter av feber, earaches och kors. Du vill hitta någon du litar på, respekt och se öga mot öga med och som ditt barn mår bra om. När allt kommer deras doc hand om dem (och du) från den dag du först ta hem dem tills de gått ut gymnasiet

Du behöver:. .
Försäkring
Rekommendationer.
Lista över problem.


1.
Börja din sökning när du är gravid. Fråga alla-familj, vänner, arbetskamrater, grannar och vårdpersonal-att rekommendera en barnläkare. Du vill hitta någon som verkligen tycker om att arbeta med barn och deras föräldrar, i lämplig utsträckning er oro, och både respekterar och lyssnar på dig och ditt barn.
2.
Kontrollera med din hälsa försäkringsbolag om vilka barnläkare i ditt område omfattas av din plan, och i vilken grad. Många företag publicerar en leverantör lista som inkluderar alla läkare i ett givet plan. Se Hur att få sjukförsäkring.
3.
Avgränsa det till tre eller fyra läkare och schema besök kontor. Fråga om det finns avgifter för dessa informativa intervjuer. Ta med en lista med frågor och farhågor längs med, och var inte blyg om att fråga dem. Är du på samma sida om föräldraskap? Är du tillräckligt med tid att verkligen utforska din oro? Hur bekväm skulle du känna anförtror ditt barns hälsa att den här personen? Observera hur läkare reagerar på dig.
4.
Diskutera hälsa frågor som är viktiga för dig. Om du är osäker på om du vill vaccinera ditt barn, ta upp det. En del läkare kommer inte att acceptera patienter som inte vill bli vaccinerade. Be om läkaren tankar om användning av antibiotika, och hur och när de bör förskrivas.
5.
Fråga barnläkaren eller den administrativa personalen om fakturering och schemaläggning, efter kontorstid och sjukvård, hembesök och samma dag eller utnämningar Dropin för sjuka barn. Ta reda på hur försäkringsfordringar och /eller egenavgifter hanteras. Fråga om barnläkaren (eller gruppen) är knuten till ett närliggande sjukhus, och om de har samordnat efter kontorstid försiktig med den anläggningen. Fråga när läkaren är tillgänglig att återvända telefonsamtal och svara på sjuka-barn oro. Kommer du ofta eller alltid hänskjutas till en efter-timmar omvårdnad callcenter?
6.
Om möjligt, träffa de andra läkarna i gruppen så att de inte är främlingar om du tar med ditt barn i när hans eller hennes läkare inte jourtid. Om detta inte är möjligt, fråga om deras medicinska filosofier och referenser.

Tips och varningar


 • Tänk geografisk plats. Du kommer att göra många resor till din barnläkare kontor, så att välja någon i närheten av ditt hem kan vara ett stort plus.
 • Se till att läkaren är legitimerad och har inte åtalats i någon medicinsk felbehandling passar
 • Följ dina instinkter. Om du känner för något är fel med ditt barn och läkaren skakar bort det, få ett andra utlåtande eller få en annan läkare.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man köper hemmabruk medicinska förnödenheter

  Relaterade artiklar


 • hur man undviker fallit valv
 • hur man väljer en förlossningsläkare
 • Hur får man en vasektomi
 • hur man använder ett stetoskop
 • hur man nysa ordentligt
 • hur man identifierar emotionella funktionshinder
 • hur man känner igen symptom på klimakteriet
 • hur man kan planera en vegetarisk kost för ammande mamma
 • hur man kan förhindra ärrbildning
 • hur man ska värdera en nysning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com