hur hjärnskador kan orsaka cerebral pares

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-31

Process

Enligt Mayo Clinic , kan hjärnskador orsaka cerebral pares i ett antal olika sätt , men det är oftast på grund av hjärnskada eller infektion av en bebis hjärna under tidig graviditet genom ålder 5 . Cerebral pares är en mångfacetterad sjukdom som kan påverka muskulatur , motorik , tal , syn , hörsel och inlärningsförmåga . Det inträffar när meddelanden från hjärnan till resten av kroppen är stört på grund av skador från en skada , infektion eller genetiska eller utvecklingsstörningar.

Cerebral pares delas in i tre typer : spastisk cerebral pares , athetoid cerebral pares och ataxi cerebral pares . Spastisk cerebral pares gör att kroppen vara hård och gör rörelser av musklerna svårt . Athetoid cerebral pares är när en enskild inte kan kontrollera sina rörelser . Ataktisk cerebral pares leder till sned balans och djupseende .

Brain Injury

Hjärnskada kan uppstå när syre inte levereras till hjärnan under tiden i livmodern . Detta kan bero på att moderkakan abruptio , vilket är när moderns moderkaka separerar förtid från livmoderväggen och upphör att transportera syre till fostret. Placenta Previa , som är moderns blödning från moderkakan på att det är placeras över en dilating livmoderhalsen , kan också minska syrehalten till fostret via blodförlust . Syrebrist kan också förekomma under förlossning .

En annan orsak till hjärnskada under graviditet har samband med blodsjukdomar . Om moderns blod Rh faktorn inte är förenligt med blod Rh faktorn hennes foster , behandlar sin kropp fostret som en främmande inkräktare och attackerar den , ungefär som en sjukdom som orsakas av bakterier eller virus . Hjärnan är ofta skadade i dessa situationer , leder till cerebral pares .

Barn som föds med gulsot eller fosterskador såsom missbildningar av hjärta, njurar , lungor eller hjärna , är också en ökad risk att utveckla cerebral pares . Barn som utsätts för blyförgiftning , undernärda eller skakas som ett spädbarn är också mer benägna att utveckla en hjärnskada som skulle kunna leda cerebral pares . Mammor som använder tobak, alkohol och droger är också mer sannolikt att skada den växande hjärnan av sina barn , vilket kan orsaka cerebral pares .

hjärninfektion

Cerebral pares från hjärnskada kan också bero på en infektion under graviditeten. Detta kan vara en infektion hos modern eller fostret. Enligt Mayo Clinic, infektioner som en mor kontrakt som kan leda till cerebral pares omfatta toxoplamosis, röda hund och cytomegalovirus. Mayo Clinic rapporterar också att mammor som har sexuellt överförbara sjukdomar såsom syfilis är mer benägna att ha ett barn med cerebral pares. En mamma överför dessa infektioner till utvecklingsländerna barnet via moderkakan. Ett barn som avtal bakteriell meningit, en infektion som påverkar slemhinnan i hjärnan, kan utveckla cerebral pares.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man uppmuntrar avkoppling i barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan lugna en orolig mage
 • hur man väljer terapi för klimakteriet
 • hur man behandlar en blåslagen spik
 • hur man vaknar utan alarm
 • hur man lyfter objekt när gravid
 • hur man kan minska risken för plötslig spädbarnsdöd
 • hur man uppmuntrar avkoppling i barn
 • hur man får en försäkring som täcker kirurgi för viktminskning
 • Hur vet man att ringa doktorn efter mastektomi kirurgi
 • hur man vet riskerna med mastektomi kirurgi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com