hur man gör ett hem säkert för äldre-del 2

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-03
Ditt vardagsrum och sovrum är de två platser i hemmet där du tillbringar mest tid. Varje husägare vill känna sig bekväma, avslappnade och trygga i dessa stora livsrum. Använd den här checklistan för att kartlägga din huvudsakliga livsutrymme och upptäcka potentiella säkerhetsrisker innan en olycka inträffar

Du behöver:
en anteckningsbok och penna är allt du behöver för att kartlägga ditt vardagsrum till oro beträffande säkerheten och förbättringar
. .


1.
Kolla trösklar i rumstemperatur entréer för att säkerställa en smidig övergång, kan du behöva byta eller undanröja en tröskel för att förhindra resor.
2.
Är alla dörrar mellan huvudsakliga boytor fria från skräp? Ett alternativ för att göra inträdet sätt lättare att navigera är att ha din dörröppningar vidgas. Dörröppning öppningar av 32 "till 36" ge bättre tillgång än vanliga dörrar, och kan rymma vandrare och rullstolar.
3.
Undersök i områden med hög trafik, till exempel sovrum och hall entréer. Du kanske vill ta bort en dörr helt för att ge enkel åtkomst.
4.
Se till att din dörrknoppar är enkla att använda. Ett bra alternativ för seniorer är att ha nya dörrknoppar med spak-typ handtag installeras
5.
Är din garderob och dörrar skafferi lätt att använda? Du kanske vill ta bort dem helt, eller ersätta med skjutdörrar eller dragspel dörrar stil.
6.
Små rattarna på skjutdörrar eller dragspel stil dörrar kan vara svårt att greppa. "D" stil handtag fungerar mycket bättre för dessa typer av dörrar.
7.
Om din säng är svårt att få i och ur installera Handräcke eller vertikala stolpar bredvid sängen och omklädningsrum. För mer Installera en trapets greppa över sängen.
8.
Installera lampor i garderober kan bistå med visioner svårigheter. Auto belysning kan installeras i skåp som slår på och av utan att vända en strömbrytare.
9.
Är den hängande stavar i garderoben kunna nås lätt? Om inte, har dem sänks.
10.
Krokar nära garderoben är praktiskt för de flesta använda saker som sängkläder, jackor och tröjor.
11.

Har ett telefonjack flyttas till en lämplig plats som är på en höjd i närheten av din säng eller soffa. Det kan vara svårt böjd över att koppla in en telefonsladd.
12.
Har ofta använt strömbrytare sänks eller förflyttas om det behövs till mer bekväma platser, t. ex. i närheten av sängen bredvid soffan i båda ändarna av korridorer, och i båda ändarna av trappor.
Kan du nå din termostat kontroller HVAC från en rullstol? Om inte, har dem flyttat till en lägre höjd.
13.
Om dina lås fungerar inte med lätt, eller ta flera nycklar, få dem ersätts med enkel att använda lås och slår alla lås så att endast en nyckel behövs för hela huset.
14.
Om din Windows- skjutdörr spår dörr inte öppnar lätt att stänga spår har rengjorts, skruvar i spår åt, och låt smörjas.

tips och varningar


 • För projekt som behöver ett hem förbättring professionell, söka vägledning från ditt område äldreboende eller en fri entreprenör remiss tjänst.
 • Medan varje hem är olika, alla hem är personliga reträtter. Bo trygg i din Santuary genom att ta några enkla steg för att kontrollera faror. Gör ändringar nu så att du kommer att kunna leva så länge som du vill i ditt eget hem. För mer information om identifiering av faror i hemmet, besöka Home Safety Council webbplats www. homesafetycouncil. org.
 • Ta bort alla skinnfällar! Dessa är en ledande orsak till snubbling och fall bland äldre.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man hjälper en alkoholist

  Relaterade artiklar


 • hur lätt menstruationskramper
 • Hur får man en vasektomi
 • hur du skyddar dina ögon när du använder en dator
 • hur man uthärda de första timmarna av arbetskraft
 • hur man ska leva livet och vara lycklig
 • hur man organiserar journaler
 • hur man ska leva till 100 år gamla
 • hur man kan behandla vridning av testis i vildmarken
 • hur man gör ett hem säkert för äldre-del 2
 • hur man köper en Cryonic kammare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com